söndag 24 maj 2009

[ANNA] mätt och belåten!

På min cykeltur längs Västra vägen till Saigon blev jag nästan rammad av ett gäng kids på rollerblades. Dom var väl sex stycken kanske,typ i 17års åldern. Jag tänkte två saker. 1.) ingen har hjälm snart ramlar nån och slår i bakhuvudet och blir blind. 2.) rollerblades!? det har väl inte
varit inne sen -97. Är rollerblades modernt igen? Har jag missat nåt hänger jag inte med längre? Tanken väller över mig med skrämmande storhet. Jag kan ha tappat kollen! Minnesanteckning till mig själv; måste börja kolla mer M-tv. Jag menar nåt från 90-talet kan väl ändå inte vara på väg tillbaka igen, inte redan?! Som min vän Viktor sa; 90-talet, decenniet utan passform. Jag instämmer, kolla bara Seinfeld, Melrose Place eller tidiga avsnitt av Vänner. Herregud, hur sitter jeansen? Nä just det dom sitter inte alls! Och vad vad är grejen med alla svenska idrottsstjärnor som skulle spela in egna låtar? Minns ni "I love horse" med Malin Baryard? Vad tänkte hon med? Vad fick henne att välja horse, av alla droger är väl den minst glammig? Nä bevare mig väl 90-talet klarar jag mig utan. Det enda som var bra med 90-talet var nog början av det. Jag säger bara M-tv the Grind! En onaturligt stor samling människor som ska dansa lite spontant på nån strand eller på ett tak. Enda kriteriet är att man är snygg och dansar "coolt". Den dagen vi köper hus, om vi nu hittar ett, då vill jag ha en tema-inflyttningsfest, tema the Grind. Hitta ett hus åt oss! Jag citerar Linda Rosing; "håll utsikt"! Nyss ringde jobbet och hade lite problem, jag agerade problemlösare. Hmm det blir dyrt, söndag och efter kl 21...nävars vad gör man inte för sina kollegor.

Update: Världen har väldans tur som har min man, jag blandade ihop Malin Baryard med Pernilla Wiberg, hon hade ju nån slags hit tidigt 90-tal.

5 kommentarer:

linus sa...

Malin Baryard blev mer eller mindre blåst av Spånka NKPG, som ju egentligen var de som gjorde låten I Love Horse, och lånade Baryard som gästartist. Lite kuriosa är ju att Spånka efter påtryckningar från Baryards manager bytte namn på låten till Do You Wanna Ride.

Detta var ju dock 2004, så det hamnar ju lite mitt emellan det diaboliska nittiotalet och nutid.

Johanna sa...

Jag är så på The Grind! I avklippta jeans, som är för korta!

linus sa...

Jaaaa, Pillan och låten Privilege! 1991 fick vi höra den godbiten. Spot on!

African Sunrise sa...

men MYCKET MYCKET bra musik gjordes det på 90talet!!

Anna sa...

Skulle ju vara Wannadies, Charlatans och Cardigans då!