tisdag 9 augusti 2011

[ANNA] matblogg..

På Maxi träffade jag bland annat min kollega Jessica som gärna vill ha receptet på Linus goda enchiladas som jag brukar ha med i lunchlådan. Håll tillgodo gott folk ( dom är supersmarriga rekommenderar dom varmt, smidiga att ha i frysen och ta med till jobbet):

du behöver:

8-pack tortilliabröd ( mediumstorlek)
en liten burk creme fraiche ( ta den feta det håller ihop bättre)
en liten tunn purjolökstackare
en paprika
2 kycklingfiléer
1 påse Icas enchiladakryddmix (finns i tacohyllan) eller krydda själv med sambal/paprikapulver o liknande. Tar du kryddmixen, ta inte allt då blir det lite starkt.
riven ost (en liten näve i fyllningen om du gillar det goda i livet, som vi) till garnering
servera med sallad

gör så här:
 Strimla kyckling, grönsaker, fräs i stekpanna, krydda. Häll över creme fraichen (lite ost om du vill) puttra lite. Lägg fyllning på brödet (inte för mycket då blir det svårt att rulla ihop och det rinner bara ut) och rulla ihop, lägg på plåt med bakplåtspapper (lägg skarven neråt så faller dom inte isär). Pensla ett tunt lager fyllning på varje enchilada (bara för att osten ska få fäste) strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen, 225 grader, tills dom fått fin färg!

3 kommentarer:

Anna sa...

Självklart älskar även denna familj skvaller, en gång i veckan köper vi Aftonbladet med Klick en väldigt billig skvallerstund;-)

Jessica sa...

Tack så mycket Anna, nu vet jag vad jag ska överraska André med imorgon :)

Anna sa...

Jessica!
Hälsa från mej:)