tisdag 9 augusti 2011

[ANNA] Förmiddags update..

Idag betade vi av några Tornbyärenden till. När vi kom ut från Ica Maxi kom en sliten man fram med en bunt tidningar och frågade om vi ville köpa Situation Stockholms jubileumsnummer. Vi lyssnade inte riktigt och avfärdade hastigt men vänligt mannen, som man gör med alla försäljare utanför butiker och liknande. När vi kommit ett par steg till mot bilen så kom det dåliga samvetet farande som en knytnäve rakt i magen. Klart vi fattar att han säkert inte var dum som stod utanför Maxi, folk kommer ut med fulla vagnar och skäms för sin välfärd. När vi kommit fram till bilen så var vi båda eniga om att nä vi måste köpa en tidning, vafan är 50 spänn för oss?! Linus sprang tillbaka och köpte en tidning och nu när vi kommit hem gick vi in på deras hemsida och beställde en helårsprenumeration. Pengarna (550:-) går till ett väldigt gott ändamål OCH det är en väldigt intressant, lärorik tidning. Vi har inga andra prenumerationer av enkla anledningar, det finns numera ingen tid till tidningsslappande och dom ligger ofta länge innan man hinner läsa och då känns det nästan inaktuellt, nummer två allt går ju i princip att läsa på nätet (vad det gäller mode och dylikt)!

Så här kommer en liten utmaning nästa gång du går till brevlådan för att hämta din trave med meningslösa draveltidningar (tips på hur du är en bra förälder, vad du mååååste köpa till ditt barn, vad du mååååste ha på dig och fylla ditt hem med)då kunde du istället förbättrat en annan människas liv. Förbättrat en annan människas liv OCH fått en tidning som inte utgår från att du är dum i huvudet och behöver bli tillsagd vad du behöver köpa, på köpet kommer du lära dig något och få insikter. Du vet innerst inne själv hur just du är den bästa föräldern till ditt barn, vet du inte ens att du behöver prylen till ditt barn från tidningen förrän du läser om den, då behöver du den nog inte va? Det finns ju superbra familjeforum på nätet att läsa tips/råd i om man vill ha det.

4 kommentarer:

Maria sa...

Allt det du säger är så sant så sant, men det är ju skoj att läsa blaskor..jag njuter verkligen när jag får en timme att läsa lite skvaller. Det är en form av avslappning..

Anna sa...

Oj råkade posta svar på inlägget över istället, jävla mobil+prinskorvar till fingrar haha

linus sa...

Vad är det som luktar? Det luktar bränt?!

linus sa...

Ok, jag råkade posta här istället för att ringa SOS! Skitliv!