torsdag 4 augusti 2011

[ANNA] Lite sommarblogg

Idag har vi badat i Stora Rängen, mitt absoluta favoritbad (som är barnvänligt iaf). Liten bit längre att åka och liten bit att gå genom skog, "stranden" är en backe/slänt med kottar och gropar. Men vafan man är ju gammal scout liksom. Badet i sig är värt det, lång lång grunt och mjuk sandbotten. Vi packade med oss pastasallad som hela familjen kalasade på och stannade länge. Vi har köpt en sån HÄR till Skorpan, först var hon lite tveksam sen var det superkul. Himla skönt att hon kunde flyta med oss lite längre ut så kunde hela familjen bada samtidigt. Flytstolen får två tummar upp!

En stund efter oss anlände ett gruppboende, på kanske 8 personal och förståndshandikappade, dom satte sig allra längst bort från badet, nästan inne i skogen. En bekymrad personal gick runt och spanande efter en plats med lite sol, lite närmre badet men inte för nära några andra som skulle bli störda. Det är ganska trångt om plats vid det här badet så man sitter oundvikligt ganska nära varandra. Jag hojtade på personalen och sa; ni får väldigt gärna sitta hos oss om ni vill! Personalen svarade; jag tror vi stör er, ni kommer ångra er... Jag och Linus svarade; det är helt säkert sitt gärna hos oss! En lättad personal gick och hämtade resten av gruppen och slog sig ner hos oss. Herregud ska folk behöva gömma sig uppe i skogen för att inte störa nån!! Är det nån som ska åka ifrån stranden så är det idioterna som inte accepterar alla sorters människor, dom kan åka hem och bada i sina badkar. Självklart tittade Skorpan till en början med stora ögon på dom annorlunda killarna som kom och satte sig, det är ju inte så lustigt. Killarna var lite högljudda och hade lite konstiga ljud för sig, vilken 1,5-åring skulle inte titta. Ganska snart tittade hon på en kotte eller hunden som badade istället, lustigare än så var det inte. När vi skulle åka hem stod hon nästan på deras filt och vinkade glatt hejdå och dom vinkade tillbaka.

Jag glömmer aldrig när jag jobbade på sommarlägret, flera olika tillfällen när vi lämnade lägergården för utflykter till "civilisationen" vi kom till glasstånd / Mc Donalds /lekparker där barnfamiljer reste sig upp och gick innan dom ätit färdigt. En del flydde med sina barn i halv panik. Bra jobbat värdelösa skitföräldrar! Det där är precis hur man skapar rädsla och fördomar. Ni borde få nobelpris i dåligt föräldraskap. Visst jag förstår att en del barn blir rädda, det kan vara högljutt och när personen i fråga ätit klart så är det mer mat i ansiktet än i magen. Det är väl då man som förälder rycker in och förklarar varför, för att personen ifråga har ett handikapp som gör att den kanske skriker, slabbar med maten, och att det är absolut inget att vara rädd för. Inte undergräver rädslan och visar att det är bäst att fly så dom läskiga människorna inte tar oss, eller vad man nu tror ska hända. Skyller man på att man tappar matlusten när någon äter lite slarvigt då utgår jag från att man inte har barn, för det är ju inte konstigare än ett barn som missar munnen men faktiskt försöker! Tänk en extra gång på personen bakom handikappet som är lika mycket människa som du och jag och lär ditt barn respekt och ömhet.

 Lite folk och mitt i naturen, slår alla bassängbad och fullsmockade Stureforsbad med hästlängder!

 Lite nytt i Skorpans garderob, somriga hårspännen och en fin klänning till i höst ( jättefina detaljer, blomformade knappar och fickor fram)



Inga kommentarer: