onsdag 24 augusti 2011

[ANNA] fixfix

I skrivandets stund är klockan 19:15, Skorpan har precis fått näsdroppar och lagt sig. Jag har precis plockat undan den sista leksaken för dagen, torkat av tapeten från kvällsgröt, torkat golvet från detsamma och diskat det sista. Nu ska det slaaaappas i soffhörnet. Både Linus och jag är förkylda men vi har kört på i 180 knyck idag  och försökt att tänka på något annat. Nu när man sätter sig ner känner man hur vissen man är. Vi har fått mycket fixat idag. Bland annat fick sig barnvagnen en ordentlig rekond då den är ett minne blott sedan länge,underredet har skrubbats med diskborste och hjul och diverse delar smorda med cykelolja. Tygdelar tvättade. Allt nedpackat i plast i källaren och väntar på syskon (som vi hoppas på i framtiden). Vi är 200% nöjda med vår barnvagn och det finns ingen tanke på att sälja utan den blir utmärkt till ett eventuellt nästabarn. Så himla liten, nätt och smidig, ingen kombi behövs för att få plats med den heller, efter tvätten ser den helt ny ut.

Äpplemoset blev mycket gott och ska serveras till gröt, pannkakor och fyllning till bullar. Jag skrapade ner frön från en vaniljstång i koket, för en lite lyxigare touch. Sedan hälldes det upp på kokade glasburkar som jag sköljt med Atamon. Den ena äpplesorten var så söt att inget socker behövdes, den andra lite syrligare fick en 1/2 dl. Några äpplen kvar, det blir Linus favoritkaka imorn. Sån "sockerkaka" med äppleklyftor och kanel i långpanna.

Två av fyra burkar mos.
Nähä ni nu ska jag ta en varm dusch och göra en kopp te som ska inmundigas till Game of Thrones (som är spännande as hell nu). Hoppas på kurering, uppstigning till arbete nånstans mellan 05-06 imorn. Dessutom väntar en lönehelg på jobbet, en sån är tuff UTAN att vara sjuk.

Inga kommentarer: