måndag 29 augusti 2011

[ANNA] lite agenda...

Igår:
-svettades på mitt jobb. Lördagen var så där kusligt lugn i Maxi-mått. Sånt där är aldrig bra. Lite som stillheten innan en storm, när alla fåglar flytt och allt är oroväckande lugnt. För på söndagen kom stormen och den blev långvarig. Raska kassaledarben springa springspring, från Informationen-sjävscanningen-kassa1, så höll jag på fram och tillbaka fram och tillbaka. Telefonen hade jag i handen, ingen idé att lägga den i byxfickan inte, samtalen avlöste varandra, tillslut svarade jag hejdå för jag trodde jag avslutade ett samtal när jag började ett nytt. Klockan 21:40 slarvade jag bort telefonen och låste in nyckelknippan i kassaskåpet, amen är det så jävla lustigt eller??? Dock hittade jag telefonen inom 5 minuter och nyckelknippan var ingen fara heller. Ja, ja jag och mina kollegor gjorde en imponerande insats under dagen och kväll blir det alltid hur eller hur. Klockan 22:40 landade jag i lägenheten, somnade runt midnatt, Skorpan väckte mig 06:30. Sen var det fullt ställ igen, fast hemma då. Den som dör av utmattning först vinner (...).

Idag;
- efter frukost och påklädning drog hela familjen av en spontan samba i hallen till Den Svenska Björnstammens "Vart jag mig i världen vänder" som spelades på radion. För jävla svängigt det där alltså. Skorpan applåderade storskrattande allas insats.

- frukt och grönt inhandlades på torget, vi köpte kantareller så ikväll blir det macka deluxe. Skorpan gick fram till diverse okända stressade människor på stan, blockerade deras väg och vinkade åt dom. Nästan alla blev väldigt glada och vinkade tillbaka. Någon enstaka valde att surt bulldozra fram så vi fick rycka Skorpan i rena förskräckelsen.

- jag fick hämta Skorpan inne i medicinberedningsrummet bakom lagret på Apoteket i Filbyter. Jag skulle läsa vad ett schampo kostade, då ser Skorpan sin öppning. Springer fnittrandes emellan två kassadiskar i ett 20 centimeters mellanrum. Jag kunde ju bara glömma att ta samma väg, vilket resulterade i den lilla rymmarens extra försprång. Hon är snabb som en vessla. Högröd och nervöst skrattande jagade jag efter mitt lilla monster in på okända marker innan jag fick tag i tröjans nackkrage på henne. Hon var helnöjd och vinkade glatt åt personalen åt personalen hängandes över min axel. Tur för henne att hon är så jäkla bedårande så ingen blir arg då. Personalen vinkade glatt tillbaka och ropade hejdå.

- man ska inte gå förbi Linds konditori hungrig. Vi kom därifrån med två sk "äpplebomber". Dom var skitäckliga. NÄÄÄÄ. Självklart var dom dögoda.

Sen/framöver:
-tvättstugan i eftermiddag.

-lekparken garanterat

- planera in tre nya recept i en kommande matlista jag surfat fram. En soppa med tomat/fetaost, en fiskgryta med saffran och diverse havsläckerheter och en kycklingpasta med örter. Spännande!

- klippa ner den stora pelargonen i köket, sommarblomma hejdåmädä! Jag har spanat in lite höstfint i krukväxt/blomväg som ska inköpas.

- lägga ut tvbänken på annons och byta ut den mot ett mindre/lågt låsbart skåp som står i källaren. Skorpan når numera den kombinerade dvd/cd-spelaren och hennes sätt att plocka ut en skiva ur den är inte skonsamt. Hon drar ut den en bit, böjer den samtidigt som hon sliter och kommer glatt och lämnar över den till sin förälder som står ovetandes i ett annat rum och undrar varför det blev tyst.  Räddas det som räddas kan.

 äpplebomb / min almanacka för hösten, jag köper alltid en sån man stylar med egna kort. Eller jag och jag, jag har ju en kunglig hovleverantör som jobbar i bokaffär. Passande nog med tanke på motivet så är ju min föräldraledighet det närmsta inplanerade.

Inga kommentarer: