tisdag 24 augusti 2010

[ANNA] Upgrade...

När man inte är en larvig liten spädis längre får man byta från vagga till spjälsäng. Spjälsängen är stor som en ocean. Nattningsrutinerna håller i sig och nu har vi med marginal passerat en vecka och det har funkat varje kväll. Hela proceduren med lite gitarr och bok tills hon sover ligger på 30-40 minuter. Senast 20:00 ska hon vara i säng. Nästa delmål är att flytta spjälsängen från vårat sovrum till Skorpans eget rum, men det blir när vi märker att nattamningen inte känns aktuell längre.


5 kommentarer:

Maria sa...

Är gitarr och saga det enda ni gör innan sovdags? Vi ska nog börja med något liknande idag eller imorgon, när börjar ni med nattningen? Alltså ger Skorpan något tecken när det är dags?

Anna sa...

Vi tar på pjamas och ger kvällsgröt någon timme innan, sen går vi in i ett lite nedsläckt sovrum. Kör lite gitarr och sedan en liten saga, sedan får hon nappen(eftersom hon inte har den så mycket annars på dagarna förknippar hon den med sömn)och snuttefilt sen är det nattinatti.
Det tog ett par, tre-fyra nätter innan hon började fatta galoppen.
Lycka till!!

moster sa...

Vadå larvig liten spädis undrar Vilma ;)
Hon har legat i spjälsängen sen hon va 3 veckor...sug på den du kusinvitamin ;)

Anna sa...

Hahaha bara för att ni har världens största sovrum;) När vi ställde in spjälsängen var det som att parkera en finlandsfärja brevid sängen haha.

moster sa...

hahaha säljer Skorpan nåt i taxfreen? ;)