torsdag 12 augusti 2010

[ANNA] Försök till myteri och maktåtertagande av tillvaron.

Idag påbörjade vi operation styra skutan med fastare hand. Det vill säga införa lite fastare tider och rutiner för Skorpans mat och sömn. Desto längre man väntar desto trixigare känns det som det kommer vara, så vi biter i det sura äpplet. Ni småbarnsföräldrar där ute som givit er på liknande projekt vet att det inte är helt utan svett och tårar. Det hugger som vassa knivar i föräldrahjärtat när ens lilla skatt skriker och gråter i sin vagga. Att gå iväg och stänga sovrumsdörren medans hon gråter är inget för oss, nä våran uppfattning är att så små barn behöver massor ömhet och närhet/kroppskontakt. Nedsläckt i rummet och så satt vi på sängkanten en stund så hon visste att vi var i hennes närhet. En liten stund var hon ledsen men inom tio minuter somnade hon. Vi får se hur det hela utvecklar sig...

Det blev en väldigt sen kväll igår så vi var en trött familj som tog sovmorgon. Efter lunchen var det min tur för lite egentid, jag mötte Malin på stan och tog en fika. Fint och härligt då det var alltför många dagar sen vi sågs sist. Linus och Skorpan mötte upp oss, vi tog en promenad och jag ammade Skorpan på en bänk vid Konsert&Kongress. Där mötte vi även vår vän Daniel som kom från jobbet.

I skrivandets stund är klockan 22:00 och Skorpan sover sedan två timmar. Linus och jag ska se ett avsnitt Life och mysa i soffan!
Ses imorron godnatt!

Inga kommentarer: