söndag 15 augusti 2010

[ANNA] Kåldolmar, kalsipper och lyxgröt!

Här hemma har vi njutit av den sista dagen av familjens sju veckor långa ledighet tillsammans. Imorron börjar Linus jobba. Klart det känns trist att vardagen börjar igen, men förr eller senare gör den ju det liksom. Det går ju inte att sticka under stol med att det är sjukt lyxigt att vara hemma båda två. Att duscha, laga mat och liknande går ju hur smidigt som helst. Vilket gör att det finns massor tid för långa promenader, lek och picknickar i parken. Vi har haft underbara sju veckor och det känns som tiden rusat fram men ändå minns vi knappt när den började(vid midsommar, det känns ju som 100 år sen). Skorpan har hunnit bli nästan två månader äldre och massor har hänt i hennes utveckling.

Numera har vi en liten bebistjeja som sitter i barnstol och älskar gröt och puré. Hon får banan&persikogröt från det danska ekologiska märket Hipp. Dubbelt så dyr som den "vanliga" gröten men också dubbelt så trevlig till smak och konsistens(kan vi konstatera efter provsmak själva). Dock innehåller den inget gluten då det är en risgröt, därför varvar vi med lite vanlig gröt ibland. Det är bra för barn att "vänjas" vid gluten medans dom fortfarande ammas då kan man minska risken för glutenallergi. Vi lägger mer än gärna en extra peng på Skorpans mat eller lite dyrare men bekvämare blöjor istället för att köpa dyra kläder till henne. Vi snålar ju inte på vår egen mat så det känns det absolut inte rätt att göra det på familjens viktigaste medlem.

Skorpan har börjat dra sig fram när hon ligger på mage(hon vill INTE ligga på rygg). Hon stretar och kämpar och tar tag i saker för att hjälpa sig framåt. Känns som att hon kryper inom en snar framtid. När hon ligger i vagnen försöker hon ta tag i sidorna och liftens handtag i försök att sätta sig upp, hon är på gång kan man lugnt säga. En annan färdighet unga fröken har sedan ett tag tillbaka är att själv sätta in nappen i munnen. Vi har en sån skålad napp som bara "funkar" åt ett håll, blir det fel tar hon ut den inspekterar den och vänder på den tills det blir rätt. Nu blir det ju inte så mycket napp på dagarna(enstaka gånger) utan mest då hon ska sova middag eller för natten. Om fem dagar blir hon fem månader!

Just nu är hela familjens favoritskiva Kåldolmar&Kalsipper och vi lyssnar nog på den varje dag. Som godnattsaga får Skorpan Vem ska trösta knyttet? Det är så vackra färgglada bilder i den och man ser hur Skorpan studerar dem.

Eftermiddagsfika och fröken bus på lekmattan.

Inga kommentarer: