måndag 30 augusti 2010

[ANNA] Käre värld och allt annat.

Efter Skorpans förmiddagslur drog vi till Tornby, destination Ikea och Maxi. På Ikea blev alldeles lagom för Skorpan att käka lunch. Smidigt eftersom deras restaurang är mycket barnanpassad. Dock fick jag fyra psykbryt på fem minuter när vi kom till den sk barnhörnan, helvetet på jorden skulle jag nog kalla den snarare. Folk som känner mig vet att det bor en liten "Vänner-Monica" i mig, ett sk neatfreak. Bord, barnstolar och microvågsugnar var nedsölat och allmänt ofräscht. Vi hade med oss egen skål, haklapp och sked(gud bevare mig väl för någe annat). Inne i lekhörna höll två huliganungar på att slå sönder inredningen med plaststolar i högsta hugg. Huga jag hade god lust att bara gapa rakt ut att ungarna skulle kamma te sig och att snuskföräldrarna skulle städa. Men jag tog mig samman och torkade omsorgsfullt av en barnstol med en desinficerande våtservett. Dagis kommer bli en pärs för den här morsan (andras skitiga, sjuka ungar huh!) men jag får väl börja med nån antineuros-medicin då, det reder sig. Ja, jag vet lite skit är bara bra för barn men säg det till mitt inre freak! Skorpan brydde sig dock inte det minsta utan åt med god aptit och det är ju det viktigaste. När hon satt i barnstolen skrattade hon när hon såg andra barn, det var mysigt.

Ikea var tydligen the place to be idag vi träffade både en jobbarkompis till mig med familj och Skorpans kompis Nicolas med mamma. Lite shopping blev det också, en ny stor lekmatta, ett klosstorn, lite barnsäkringsprylar och en orkidé(har ju typ 20st men svårt att låta bli när en tvåstänglad kostar 49:-)

Vi tyckte Skorpan skulle sova en stund, det tyckte inte hon och försökte bryta sig ut bakvägen ur vagnen. Hon är på riktigt spexhumör och det märks att hon vet att hon gör något som är fel. Busunge!

1 kommentar:

Angelica sa...

Det är varför jag inte sätter mig i barnhörnan på ikeas restaurang :) hihi