lördag 21 augusti 2010

[ANNA] Mat och sovklockan.

Nattningen av Skorpan verkar ha satt sig nu och det tar mellan 5-15 minuter innan hon somnar när man har läst saga. Igårkväll var hon lite ledsen och hängig och i natt lite febrig, rackarns vaccin. Hon vaknade 05:00 imorse och ville gå upp, vi sa nej eftersom vi somnade vid 01:00 pga festivalen, så efter lite om och men somnade hon om vid 6:30. Idag verkar hon vara tillbaka på banan. Jag har fortfarande ont i halsen men i övrigt är familjen helt okej!

På dagens agenda står lite städning och koka barnmat. Hittills har vi bara köpt lite katrinplommonpuré och någon slags persikopuré. Allt annat är ju så smidigt att göra själva, framför allt så är det ju färskare, fräschare och ser godare ut. Frukt till mellanmål är ju superenkelt att riva eller mosa och då ser hon ju dessutom hur frukten ser ut egentligen.Vi fick ett litet häfte på BVC med massor recept. Nu får hon någonslags kött eller liknande och potatis, morot eller någon annan rotfrukt till. Idag ska vi koka lite kycklingpuré(mmm låter smarrans). Tröttnar vi börjar vi köpa barnmat, en och en annan burk är ju bra att ha i reserv hemma och om ska äta borta också.

2 kommentarer:

Angelica sa...

Vi gjorde bara egen. Aimee har aldrig ätit burkmat, köpte en burk för det krisade, men hon vägrade(hade jag gjort också, det smakade skit) :)
Vi räknade ut att man sparar närmare 700kr i månaden på att göra egen mat(när de är 5-7månader och inte äter så mycket) Mellan 7-12månader går summan upp över 1000kr i månaden! jisses... och som du skriver, det både ser, luktar och smakar godare med hemlagat :)

OM NI ÄR INTRESSERADE HAR VI TYP 100glasburkar med lock - perfekta att ha som barnmatsburkar i frysen/kylen! Ska slänga dom annars.

Anna sa...

Angelica!
Dom slantarna finns ju verkligen andra hål att stoppa i, jag ser bara fördelar med att göra egen. Vad snäll du är:) men vi har precis fått ett helt lass burkar av en annan välgörare, jättetack ändå!