tisdag 17 augusti 2010

[ANNA] Regnig tisdag.

Utvärdering nattning dag sex: HURRA! Efter samma procedur som igår(lite gitarr, bok och mys) på ca 20 min somnar Skorpan precis som igår inom fem minuter. Hon sussar så sött i sin vagga. Nu måste bara den här morsan lyckas varva ner, komma till ro och sova hon med i natt. Linus kanske kan natta mig?

Idag har Skorpan varit lite kinkig och svårroad till och från hela dagen(en första gång som det varit någon slags heldag, så det var ju en härlig ny upplevelse:) Det verkar som hon här frustrerad över att vara på golvnivå och i babysittern. I barnstolen går det bra och när man bär henne. Det känns som om hon är så jäkla nyfiken och vill komma upp så hon ser vad som händer. Likaså vill hon inte ligga ner i vagnen på stan utan vill sitta på ens arm så hon ser allt. Får hoppas för hennes skull att hon kan sitta lite stadigt själv snart så kan hon sitta upp i vagnen istället, det kommer hon gilla!

Turen på stan i skitvädret med syrran och Vilma resulterade bland annat i en overall och en t-shirt. Nu har hon strl 62/68 och det enda vi saknar just nu är ett par tre pjamasar i strl 74 och några mysbyxor/leggings så är vi redo för den närmsta tiden.


1. Syrran är riktigt peppad på Gina Tricot där hon har presentkort på typ 600miljoner.

2. Dagens rackarunge. När jag ställde ner mjukliften i trappen för att rulla upp vagnen ur
källaren är hon halvvägs upp ur liften och nere på Nygatan typ. När vi kommer hem från stan är jag galet kissnödig och ställer henne på hallmattan, när jag kommer ut från toaletten har hon snurrat så hon har huvudet i fotändan och rivit upp lakan, kisskydd och kudde.

3. Kvällsmat. Klassik köttfärssås (fast på qourn)en tisdagkväll piffas upp med en liten skvätt av ett underbart vin och lite parmesan från Norins. Jag måste slå ett slag för matlistan, den var en klar räddning redan innan vi fick barn. En hel veckas luncher och middagar planeras och inhandlas en gång i veckan. Finns det något värre än att ha hunnit bli hungrig och då börja dividera mat?

5 kommentarer:

Angelica sa...

Aimee tyckte inte heller om att ligga på golvet... men kan förstå det lite nu i efterhand. hur kul är det att se fötter istället för ansikten? ;)

Anette sa...

Är också ett fan av veckomatlista!

Maria sa...

Inte dags att byta till sittdelen snart då?det funkar jättebra även om de inte kan sitta själv ännu, bara man inte höjer upp den till hrelt upprätt...det där med matlista ska jag fasen börja med! :)

Anna sa...

Angelica: Eller hur! Tänker man sig in i det så skulle jag med sura på golvet!

Anette: It´s the shit som vi säger:)

Maria: Vi testa för ett tag sedan och då försvann lilla snörpan i sittdelens sele, vi tänkte vänta lite till på hennes lilla rygg men om ett par veckor går det säkert:) Matlista är det bästa, inget mer strul och man spar pengar eftersom man då handlar nästan allt på Maxi och inte i små närbutiker.

Maria sa...

haha, ja man vill ju inte att de ska försvinna i vagnen:)
Vi handlar mest på Maxi, problemet är bara att vi typ inte äter, eller ja, jag vet inte vad vi äter i alla fall för vi lagar knappt någon mat..och jag som egentligen älskar att laga mat! Men i helgen ska jag göra matlista!:) Ska bli jättekul faktiskt:)