fredag 23 november 2012

[ANNA] ....

Ett stycke gotteskål med innehåll. Skorpan har stenkoll på sin samling och begär alltid två specifika till läggdags. Skålen står i stringhyllan över hennes säng.

Nappfiliosofi här hemma, man får två till läggdags och dessa tas bort till frukosten. Alltid nappfritt dagtid. Nappar förhindrar inte bara artikulation vid tal utan kan även ge sneda tänder tänker vi och känns bara pruttigt onödiga. Frågan är när det är dags att jobba bort dom helt..när tänker ni?

5 kommentarer:

Maria sa...

Elton har också bara när han sover, han går inte ens upp ur sängen med den utan går vi upp ska nappen ut. Jag har börjat prata med honom om att sluta med den helt men kanske inom ett halvår. Gillar hur nappen får honom att slappna av på kvällen, från det att han får nappen tar det sällan mer än tio min innan han somna..

Greta sa...

Snygg samling! :) Vi kör napp "När man sover" och "När man är ledsen" till vår Nils just fyllda 3 år. Vill egentligen att han ska vara färdignappad vid det här laget, men sedan lillebror kom för några månader sedan har det inte varit prio ett om man säger så. Till våren/sommaren satsar vi på. 3,5 år då. Det är väl individuellt när dom små liven (och man själv!!) är redo.

Anna sa...

Maria&Greta:
oberoende av varandra säger ni samma ålder! Kan tänka mig om det kommer småsyskon att det kan komma en period som dom frågar efter nappen om syskonet har en.

Stina sa...

John var helt galet fäst vid sin napp för bara några månader sen, men nu har han den bara när han sover. Som Maria sa så har nappen en fantastisk verkan kvällstid när det är dags att sova... När vi går upp ur sängen och börjar leka ska den ut och det sköter han ibland duktigt på egen hand.
Ibland lyckas han dock sno åt sig lillsyrrans napp och man verkligen ser hur han intensivt njuter av varjesekund... Vi kommer försöka sluta i sommar tror jag, när han fyllt 3 år. Vi pratade om att ge napparna till tomten, men det är nog inte Vi redo för än ;-)

Maria sa...

Ja vi funderade också på att ge den till tomten, men jag känner mig inte redo än;) sen kommer jublillebror i mars och än så länge så verkar det som han är lite inställd på att lillebror är en bebis och bebisar har nappar, inte stora pojkar så han kanske slutar då, men det kan ju bli precis tvärtom och vi tänker inte ta någon fajt då utan då får det ske naturligt. Sen frågade Elton häromdagen om Tomten tar saker, mitt svar var ju självklart att nä han kommer med paket...då vore det ju märkligt om Tomten tog napparna...:)