fredag 30 november 2012

[ANNA] freda

Dagen på jobbet gick fort, flera sjuka personal och mycket kunder blev lite körigt. Jag sprang som ett skållat skinn mellan kontor och inhopp i kassan/självscanningen för att hjälpa min kassaledarkollega.

Jag började före Linus imorse så han lämnade Skorpan på förskolan. Jag var så lyckligt lottad att jag fick låna grannarnas bil imorse det var ju svinkallt, halt och blåste snö, den har ju inte bilbarnstol av förklarliga skäl så när Linus lämnat Skorpan svängde han förbi Maxi och bytte bil eftersom jag skulle hämta henne på vägen hem. När jag kom ut till bilen efter jobbet så hade jag en passagerare. Pingu. Gött med sällskap. Han hade följt med Skorpan till förskolan men för att Skorpan inte skulle ta med honom in utan lämna honom i bilen kom Linus på att Pingu också skulle till förskola. En annan förskola. Det köpte ju Skorpan rakt av. Skönt bara att det är i samma rektorsområde! Skorpan är helt uppe i Pingu, han är hennes "docka" hon drar honom i dockvagn. Låtsas att han är förkyld, igår var han så förkyld att han var tvungen att kräkas (?) i en hink (fantasin är det ju inget fel på;) han går på potta och har hennes t-shirt på sig. Häromdagen behövde Skorpan mer värmeljus(?) så hon skulle gå och kika om hon hade några på sitt rum (förmodligen inte va) sa hon till Linus. Håller du koll på Pingu så länge säger hon till Linus när hon går (haha jag dör) hon går ut ur rummet och kommer tillbaka omgående, du håller väl koll på honom va pappa?

Under eftermiddagen har Skorpan och jag pyntat en liten jul-en. Jag köpte en på väg hem från jobbet. Tänkte att det skulle stilla hennes granlängtan i två veckor i allafall. Hon blev jätteglad men jag fick lova tre gånger att vi ska köpa en stor också. Hon hängde så mycket pynt i den lilla enstackaren att den ligger ner på soffbordet typ. Mycke skare va, mammas tös som sagt. Dagens nya Skorpanord är förresten. Det har varit förresten, förresten duuu mamma, förresten Skorpan måsse kissa, förresten jag ska lägga pussel hela eftermiddagen och kvällen.

Efter kvällsmaten pep jag ner på stan en snabbis, ett par termobyxor till Skorpan och en ny adventsstjärna till sovrummet (den gamla var trasig märkte jag när jag packade upp den). Spanade efter en fin julklänning till Skorpan men allt var så förbannat glitter-prål-prinsess-pastell-osmakligt så det blev inget. Nä Skorpan ska fan inte se ut som Christer Lindarw på en Ålandskryssning. NU ska vi värma glögg och ta fram lite godis, "Vart är vi på väg?!"


Inga kommentarer: