söndag 4 november 2012

[ANNA] sönda

Natten bjöd på 8 (fan så man blir religiös) timmar ostörd [läs barnfri] sömn för två trötta småbarnsföräldrar. Vi låg och kurade under täcket imorse tills vi var tvungna att masa oss upp för att hinna med frukost tillsammans innan vi for iväg till jobben. Dagen gick i ett rasande tempo. Tog med mig en kopp kaffe och några Dumlekolor (pepparkakssmak dögoa!) som färdkost och tankade upp den lilla japanska räserbilen. Det hann bli beckmörkt innan jag svängde av till Ödeshög vid 17tiden.

när jag tankade bilen funderade jag över om det eventuellt fanns bättre begagnade helikoptrar på Blocket och exakt HUR dyrt det kunde vara med helikoptercertifikat. Alternativt om man eventuellt kunde byta plats på Ödeshög och Mantorp. Det hade också känts rimligt. Vissa dagar känns livspusslet i hushållet med två jobb på helt oregelbundna tider och helger mer motiverat än andra det ska jag vara ärlig med.

Fina farmor Gittan bjöd på mat, kaffe och en liten pratstund. Om det finns en ljusning med att trixa som fan för att få ihop våra scheman så ska det ju vara att Skorpan får tid med sin farmor och farfar. Hon har haft en kanonhelg och ville inte åka hem! Hon har krattat löv, trätt halsband, ritat huvudfotingar, hälsat på Karin i butiken, hoppat i sängen, sjungit hela tiden och lärt sig nya sånger, busat med hundar. Jag hann precis köra på motorvägen så slocknade hon och drog stockar hela vägen hem i mörkret och dimman. Jag bar upp 13kg lealöst barn för dom tre våningarna, hon vaknade till när jag lade ner henne i sin säng men somnade snart om. Jag sprang ner till bilen utanför porten och körde snabbt ner den i garaget och sprang upp igen. 

Nu ska jag göra en kopp te och invänta Linus som kommer hem från jobbet om nån timme typ (bortåt 22:30). Det var den jobbhelgen hörni!


3 kommentarer:

banditgrrrl sa...

Men vad är det jag läser? Lämnar du barnet själv?! Trodde du var en god mor, något sådant förväntar man sig ju bara av en far! ;) (OBS! Ironi)

Vilken tur att hon bara väger 13 kg! ;)

Även om pusslet är tufft så verkar det iaf som ni pusslar briljant! Hejja er!

Anna sa...

Haha åberopar min manliga sida vid oansvarsfulla handlingar;) Banne mej om dom 13 pannorna inte kändes som minst 15 ikväll;) Tack vännen!
puss&kram

Anette sa...

Så härligt Skorpan verkar ha det på sin egentid hos farmor o farfar!

PS. Skönt att hon fortsätter sova när du tar ut henne ur bilen, Melvin vaknar alltid så fort vi stannar med bilen vid garaget och kan vara lite trixig att söva om när man kommer in till sängen...