torsdag 29 november 2012

[ANNA] en önskan..

Fick en önskan om att skriva om hur vi pottränade Skorpan so here it goes:

Pottan stod tidigt i badrummet men Skorpan var inte så intresserad, vi peppade den lite då och då men hon ville inte. Då lät vi det vara för tvång leder sällan till nåt gott. I maj nån gång sa Skorpans fröken att hon tänkt på att Skorpan kissar allt på en gång i blöjan, småskvätter inte utan kissar allt och med långt mellanrum. Det menade hon är ett bra tecken på att hon är pottredo. Vi hade ju tänkt att testa aktivt under sommaren ändå, då det är skönt att ha det överstökat då och slippa böka med bylsiga kläder (overaller och så är ju trist om det händer i olyckor i). Sagt och gjort så plockade vi av Skorpan blöjan där i början på juni, rullade ihop mattorna hemma och lät henne gå nakenfis. Ställde fram pottan och talade om för henne att här är den, hit får du gå när du är kissnödig. En vecka av lite golvkiss sen hade hon fått in klämmen på hur det kändes när det "tryckte på" och insett att det är obekvämt när kisset kom i byxan eller på golvet. Så visst fort gick det. När det kom kiss på golvet gjorde vi ingen grej av det, utan sa bara att nästa gång går du till pottan när du känner att kisset kommer. När hon sen gick till pottan så gjorde vi en jättegrej av det, hurrade och peppade, Skorpan själv påpekade att hon gjorde som stora barnen och var väldigt nöjd. Lägg inte så stor vikt på nederlag, superpeppa vinster! Ett tag hade vi en sån "pottsits" som man sätter under toaringen men ganska snart fick hon in klämmen på att sitta direkt på ringen och hålla sig i själv. Jag är fortfarande "rädd" att den där lilla stjärten ska dratta i;) men det har den aldrig gjort. Sen är det ju diwekt äckligt att gå på offentliga toaletter och barnet håller direkt i toaringen, men man får ju overcome sina fobier;) För det är ju skitsmidigt att toalett funkar man vill ju inte bära runt på en potta på stan liksom. Pottan klarar hon sig själv med, toan kan hon inte klättra upp till på egen hand. Visst det händer en olycka ibland, är hon mitt uppe i något så kan hon glömma av sig. Oftast kommer hon ju sättandes i full fart och då är det brååååttom, vem fan har tid att kissa liksom! Sen ser vi ju till att testa att kissa precis innan vi går hemifrån osv. På natten har hon fortfarande blöja, där avvaktar vi lite tills den är torr en period då känner vi på att plocka bort den. Väcka henne på natten för att dra upp henne och kissa finns inte med på vår karta. Inte med ett barn som alltid varit lite sömstrulig;) sover vårt barn så passar man fan på att sova själv och stör henne inte för guds skull!

6 kommentarer:

Maria sa...

Ungefär samma som oss:) tycker det känns jätteviktigt att vänta tills man märker att ens barn är redo..:) och tokpeppa:) dansa och applådera:) vi har varken potta eller toaring löngre, han vill inte ha det och det är ju toppenskönt:) han sköter sig oftast själv, fast när han är bajsnödig vill jag gärna vara med och ha kontroll på renligheten av stjärten:p häromdagen kommer han till mig när jag står i köket, ja haj baaisat..jag bara..vaddå i byxorna!? (Han har aldrig bajsat på sig) nä på toan...hmm Elton, får kolla lite på din rumpa..den var så fin så:) fast jag gick och tvättade hans händer en extra gång:)

Mamma Hanna sa...

Haha...När Olle bajsar säger han att han vill vara ifred stänger dörren, han vill låsa men det får han absolut inte tänk om han inte får upp dörren! Sen klär han av sig naken innan han hoppar upp på toalettstolen! Varför? Jo så det inte ska komma bajs på tröjan, konstigt jag som trodde bajskorvar ramla ner i toan inte fick vingar och flög uppåt......

anna sa...

Maria:
Haha ja stjärten vill man torka;)

Hanna:
Er pöjk kommer bli punkare när han blir stor och det är ju inte fy skam;) Jag hade nämligen ett gäng killpolare som var punkare och dom klädde alltid av sig, för det känns så fritt att bajsa naken och man riskerar inte att lukten sätter sig i kläderna;) go Olle!

Stina sa...

Hihi. Roliga kommentarer och bra inlägg. Vi Toatränar lite här hemma med men kommer vänta till våren för mer seriös träning.

Angående mina små verk så har jag nu fastställt ett pris på skallran i valfritt utförande (färger och ev djurmotiv) till 160 riksdaler.
Priser på andra grejer såsom bakverk mm kommer efterhand vid förfrågningar. Så fråga på!!

Lovisa sa...

Tack tack! Mycket bra tips. Vi tänkte börja lite mer seriöst under ledigheterna. Känns ovärt att ha en ammande kräkbebis och en kissande på golvet-tvååring ensam :-)

anna sa...

Så lite så Lovisa! Nej hujedamej det hade inte jag heller givit mig i kast med:/ Skorpan var också en kräkis, oj va bodys man fick byta, finns ju inte ett kort som hon inte ligger på en handduk på;)