torsdag 23 juni 2011

[ANNA] dagen före midsommarafton.

Optimerade vid veckohandlingen idag. Jag var ju inte direkt ensam på ICA Maxi kl 14:30. Såg det hela som ett militärt uppdrag tog ett djupt andetag, lätt bilen stå parkerad på vår personalparkeringen, såg mig inte omkring utan bara rakt fram. Handlingslistan skriven i minutiös ordning över snabbast möjliga handlingsvarv. Gick in i totalt zen-mode vid färskpotatisen, försökte att inte tappa förståndet när alla trampade ner varandra och jorden flög och mina ljusa chinos låg i farozonen. Hörde liknelsen att köra fram en färskpotatispall var som UNICEF:s ristransporter till ett u-land. Nä bättre liknelse fanns nog inte. Betalade i självbetjäningen och flydde ut på en luftig parkering via lagret, uppdrag utfört.

Kom hem med all mat, Linus packade upp medans jag återkom till livet. På Linus begäran hade jag köpt en sån där klassisk gammal träskurborste. Han känner sig peppad på att tokstäda vårat badrum från golv till tak. I brist på möjlighet att flytta får vi väl städa så gud förbannat att det känns som en ny lägenhet. Jag inledde ikväll med att ligga på knä på köksgolvet med skurborsten och såpa. Inget jävla fjös, inga värdelösa Wileda-moppar inga rengöringsmedel ála vårbukett innehållandes 50% kemikalier och 50% parfym utan riktig grönsåpa ska det va.


fru Forsbergs 2stegs-guide till ett sjuhelvetes rent golv och sinnesro:

1.) gnid din såpfyllda skurborste som om ditt liv vore på spel i cirkelrörelser på golvet, ta i tills du får mjölksyra. Du är garanterat irriterad på nåt, tänk på det som bränsle. Tänk inte på alla kvinnor( tyvärr mest kvinnor) som legat på sina golv genom tiderna med samma attribut som du nu, då bränner det bakom ögonlocken så skit i det.Tänk inte heller på dina ilsket röda knän som ska sticka fram under finklänningen imorn, inte heller på hur förbannat ont i kroppen du kommer att få.
2.) Häll upp en trevlig torr italienare (Fontana Candida) skit i lullullet ta ett dricksglas, gå barfota på ditt ljuvliga golv och insup såpaångorna, tänk på saker som att du har 5 arbetspass kvar till 6 veckors semester, ditt sovande barn, att du ska ta din torra italienare och sjunka ner i soffan med datorn i knät, att det är midsommar imorron som ska firas i kära vänners gemenskap, OCH att nu tänker vi inte golvskrubbning på ett bra tag!

Tummen upp, vitt vin, pjamasbyxor och glammiga tånaglar.

Inga kommentarer: