tisdag 17 maj 2011

[ANNA] Nähä så är det med det.

Ännu en arbetsdag till ända. Klockan ringde sådär tidigt imorse, Linus snusade vidare när jag tassade upp för att göra frukost och sminka mig vid 05:45. Men först smög jag in till Skorpan, la på henne filten och tittade på henne en liten stund. Min lärling på jobbet kan nu släppas fritt och jag styrde med lite annat vid ett skrivbord brevid. Bland annat mailade jag och spånade lite med min kollega Klara om våra trivselpengar och vad vi ska hitta på för dom. Klockan 13:50 stämplade jag ut, handlade lite ingredienser till kvällens sydfranska fiskgryta för att sen ratta hem. Jag är otroligt glad för mitt schema speciellt sen vi fick barn. Jag älskar mina oregelbundna tider, visst det är trist att jobba varannan helg och röda dagar MEN då tjänar vi så himla bra och jag kommer mer än gärna hem 14:20 och har massor tid med min familj resten av dagen och är ledig en onsdag (som imorn t ex). Otroligt gött att vara ledig när inte ALLA andra är lediga och ska boka klipptider/tvättstuga, skitskönt att gå på stan/luncha när det är som lugnast!

När jag kom hem idag satt Skorpan och Linus i köket dom åt banan och tittade på en dokumentär med apor. Skorpan var helnöjd, enligt henne lät aporna buff buff, aja nästan Skorpan, nästan. Vi tog en liten promenad, kom hem lade Skorpan och brassade på med ett sjuhelvetes fyrakaffe. Nu sitter vi och tar det piano i soffan. Linus spelar tvspel, jag läser bloggar och väntar på att tyget jag strykit ska svalna så jag kan börja klippa.

Mitt nya inre ordspråk; keep calm & carry on. Ni vet ett sånt som är bra att ha och säga tyst/väsa mellan tänderna för sig själv med ett ansträngt leende. Har ni nåt sånt? Jag har haft olika genom tiderna. När jag var nyförlöst muttrade jag första veckan för mig själv; det går garanterat över  -när jag dör. Första månaderna när man hade oregelbunden/obefintlig sömn; vad jag vet så har ingen dött av att bara vara vaken lite för länge! Nu senast innan mitt nya - ja men varför inte! härligt med variation! När jag för åttioelfte gången drog ut en kökslåda och hittade tre barnböcker och en boll istället för plastfolie och grytunderlägg (det första låg i Skorpans läragåvagn det senare under hennes spjälsäng.

Inga kommentarer: