fredag 1 april 2011

[ANNA] Fredag!

Nähä ni, usch vilket gråkallt ovårigt väder! Familjen sov länge och drog sig under varma täcken. Skorpan vaknade än en gång 08:30, vågar ju knappt skriva det, blir väl lynchad av några andra småbarnsföräldrar snart. Efter lunch tar vi en promenix med syrran&Vilma, skönt att inte ha dagen fullbokad!

Det känns jobbigt att man är värsta miljöboven i och med alla blöjor som går åt här hemma. Tygblöjor känns inte riktigt som ett alternativ, hur miljövänliga vi gärna skulle vilja vara, vi har ju inte plats för en tvättmaskin hemma till att börja med. Men vi gör vad vi kan på andra håll istället! Familjen Forsbergs små miljöspartips i vardagen;

*Allt papper, glas och metall sorteras för återvinning.
*All tvätt förutom lakan (av utrymmesskäl) får självtorka på torkställning i lägenheten, himlans onödigt att tumla eller hänga i torkskåp (plus att det sliter nåt förbannat på kläderna)
*Man behöver verkligen inte spola toan om man bara har kissat, det luktar överhuvudtaget inte när locket är nedfällt, (undantag morgonkiss), vad är varje toaspolning?  4-6 liter rent vatten?
*Vi stänger av kranen när vi borstar tänderna, fruktansvärt onödigt att den står och spolar under tiden..

småsaker som gör skillnad i längden!

2 kommentarer:

frida sa...

men sparriskiss då?

Anna sa...

Hihi vi äter aldrig sparris nästan men det skulle nog kvala under morronkiss;)