lördag 2 april 2011

[ANNA] Bilder från igår/idag..

Efter kvällsmaten tog vi en promenad i den härliga vårkvällsluften. Vi gick förbi Stadshuset/Borggården, vinkade till Malin som stod i sitt köksfönster. Till kvällsmaten korkade vi upp en flaska vin jag hade med mig hem från vingården(när jag var i Lyon) ett rött vin, Fleurie (Beaujolais-Villages). Det var alldeles lysande gott, trist att det bara fanns i en bland-vinlåda på Systemet med 12 olika flaskor i. Känns ju lite onödigt att lägga en tusenlapp på 11 flaskor man inte är intresserad av.

I övrigt har dagen spenderats med att fira Skorpan&Linus( firandet vill liksom aldrig ta slut, och det gör ju inget). Vi har ätit marängsviss och öppnat fina paket. Skorpan fick bland annat en alldeles egen fåtölj("Poäng" från IKEA) och fina kläder av sin morfar&mormor. Av Markus, Maria&Vilma fick hon en Alfons-dvdbox, Alfonsbok och en t-shirtbody. Skorpan som var dödstrött(så går det när man vägrar somna vid förmiddagsluren, halvlåg och slappade i sin nya fåtölj) innan hon tillslut övergav kalasandet för att ta sig en eftermiddagslur iallafall. Barn som sovit för lite är aldrig kul, fråga vilken småbarnsförälder som helst, det sliter på allas psyken i familjen.

Imorn väntar barnvaktande åt lilla Vilma (som inte är så himla liten längre närmare bestämt 9 månader på dagen! Grattis Vilma!) Idol-turnén gör ju ett stopp här imorn så vi tar väl en promenad förbi, det är ju runt hörnet. Spana in spektaklet och se om man känner igen nån i kön. Ska nog försöka hinna med att baka en kaka imorn också, min tur att ha med fika till måndagsmötet på jobbet. Det är ju förkastligt med köpebröd, men kan bli lättstressad smårbarnsmorsa-lösning, ah vi får se!



 Självklart vispar kalasbarnet själv sin grädde till marängsvissen. Hon verkar dock inte ha ärvt sin mors söttand. Hon gillar inget som är sött. Hon har fått smaka lite glass, grädde och lite chokladpudding. Hon spottar ut det och vill inte ha, här är ingen som trugar, det är ju bara bra! Frukt däremot, där äter hon allt, så vi håller oss till det gladeligen. 






Inga kommentarer: