torsdag 28 april 2011

[ANNA] Gokväll bloggen.

Jag kan ju ha världens bästa jobb som småbarnsförälder. Jag har personalrabatt på allt blöjor, barnmat osv allt allt allt på en stormarknad, det är dörsmidigt att handla efter jobbet -man är redan i affären. Sist men inte minst vi har en massör som masserar oss gratis, visst det är strykande åtgång på tiderna MEN jag hann knipa en idag. En halvtimme av avslappning för en sliten mammakropp. Jag kom hem vid 16-tiden med en storhandling i bagagen. Skorpan hade precis slocknat så när maten var inplockad så språkade jag lite med min över en kopp kaffe och en skål glass. När Skorpan vaknat och ätit gick vi en sväng till lekplatsen med Maria&Vilma. Linus var hemma och gjorde en smörgåstårta till morgonkvällens kvällsmat (nä vi firar inget och det är bara vi två - behövs inga anledningar- löööv smörgåstårta!) Efter en stund kom han och gjordes oss sällskap, Skorpan svingade sig utför rutschkanan som värsta djungeltarzan. Hade jag kastat mig utför sådär hade jag brutit alla ben i kroppen.

Det värsta jag vet är när folk klagar över något och inte gör ett dugg för att tala om det och förbättra det. Då får man inte gnälla. Punkt. Den lilla sjagiga lekplatsen närmast oss är inge vidare. Sandlådan är igenvuxen av gräs/ogräs och rostiga spikar sticker upp ur plankorna i klätterhuset. Nä så kan vi inte ha´t . Så jag mailade kultur&fritidsnämnden om var lekplatsen ifråga ligger och dagen efter hade dom mailat mitt ärende till rätt, ansvarig person. Det visade sig vara en man på Stångåstaden, som svarade på min "klagan" samma dag. Dock jiddrade han om enkätundersökningar och dåligt barnunderlag, snickelisnack sa jag och gav honom svar på tal. Ifrågasatte varför lekplatsen ens ska finnas då om den nog inte ska användas OCH om hur varje gård och lekplats bör ljuda av barnskratt OCH om hur de äldre i kvarteret är förtjusta över hur fint det är att det leker barn där igen. Nu ligger mailet på hans planhalva så att säga, vi får väl se vad herr Tråk Byråkrat Undanförklaringsson har att säga imorn. Mostly exating!

Nu ligger jag nyduschad i renbäddad säng och har varit vaken sedan femsnåret imorse, så jag checkar nog ut nu! Go´natt!

2 kommentarer:

Lovisa sa...

BRA GJORT! Jag hatar också folk som klagar utan att göra något åt det, fyfy. Jag tänkte också maila faktiskt, men sen upptäckte jag att de bygger en ny, stooor lekpark 200 meter från oss. Men den är inte klar än på långa vägar, men ändå. De såg behovet :-)

Anna sa...

Lovisa!
Härligt med fler "mailare" :) Lyllos er som får ny lekpark i närheten!