söndag 9 februari 2014

mer sönda

 I väntan på middag pysslade Skorpan vid köksbordet och pratade om skolan och att tappa tänder.
Funderingar:
- tappar man alla tänder på en gång och i så fall hur äter man?
jag förklarar att man tappar nån åt gången och man tappar dom för att nya vuxentänder växer under och "petar" bort dom gamla, väldigt smart tyckte Skorpan. Sen tittade hon på Grynet som satt och flinade sitt tandlösa gubbflin -meeen Grynet du har ju inte ens fått bebiständer ååååh vilken tid det kommer ta för dig!

- jag behöver en ryggsäck och ett pennskrin, kan ni köpa det åt mig?

-  när jag går till skolan och det är lördag, får jag ha med mig lördagsgodis i ryggsäcken då?
haha jag hoppas att du inte är i skolan på helgen

- jag behöver nog ha en stor cykel med korg sen om min ryggsäck är tung

- vem är min fröken och kan ni följa med mig till skolan för jag hittar inte dit!
klart vi följer dig till skolan varje dag tills du känner dig stor nog att gå själv men vem din fröken är har jag inte den blekaste om

Skorpan är helt hooked på att få börja skolan och hon pratar massor om det. Sen att jag försöker förklara att snart fyller du fyra år sen dröjer det aaaningens till efter det innan man kan få börja i skolan.

Skorpan gav Grynet hennes kvällsgröt när jag plockade in i diskmaskinen, den här måltiden gick det så där med eftersom Grynet skrattade så åt Skorpan att gröten bara bubblade ut. Åt mig och Linus flinar hon, skrattar högt om vi kittlar henne eller busar. Skorpan behöver bara komma i närheten eller springa förbi så skrattar Grynet högt. 

Frågan för stunden, kommer jag slösa min dyrbara tid om jag ger första avsnittet av Ettor och nollor. Upprörande när inte IMDB har hunnit ge mig en hint om vad jag ger mig in på, jag har lagt mina förväntningar på golvnivå för det är ju svenskproducerat. Jag är hemskt ledsen men det är inget kvalitetsmärke alls för min smak, överspelande skådisar och taffliga manus. Kan inte Sverige bättre? Res över sundet bara, danskarna är ju grymma i jämförelse (film, serier, design). Anna ❤ Danmark. Okej deras djurparksskötsel kanske är diskuterbar;) Anyways serien får en chans, det är ju inget annat att se på.

Inga kommentarer: