torsdag 19 juli 2012

[ANNA] torsda

Imorse smög jag upp när min familj fortfarande låg och snusade, vid 05:45. Tröttnissarna till familj vaknade inte förrän 08:00, då hade jag redan jobbat i en timme och en kvart typ och hunnit med följande. Läsa mail, räkna mynt, beställa växel, ringa vår regions kontaktperson på Ica Banken (Eva, himla trevlig kvinna, vi pratade höst och kampanjer) sen mailade jag med vårt värdehanteringsbolag och beställde lite blanketter. Sen SEN var det frukostdags, fördelen med frukostbuffé på ett företag med eget bageri räknar ni ut va? Jag skar upp två rykande varma skivor bröd dom smöret smälte på, en kopp kaffe, lite melon och en näve bigarråer senare var jag en nöjd kvinna som hoppade tillbaka till kontoret för att sätta tänderna i mer räkning, bolla personalstyrka i kassan till imorron med min kollega Cilla och skicka/betala fakturor. Det var min dag.

Hem, fika med familjen som byggde lego. Skorpan hade lärt sig Här dansar herr gurka under förmiddagen och sjöng den för mig. Mazurka är ett knepigt jävla ord kan vi enas om;) Hon är som en svamp vad det gäller sånger, är det nåt nytt hon inte kan sitter hon blickstilla och stirrar på den som sjungers mun och ljudar med sin, sen vill hon att man ska sjunga igen och igen tills hon kan den. Sen blir det ju lite fel, fel så man som vuxna för gör allt i sin makt för att inte skratta rakt ut. Jag ger er vad du är söt min kära lilla pommes vad du är söt min kära lilla häst... Inte så konstigt liksom, vafan är en ponny? en pommes vet hon däremot vad det är. Efter mellisfika ringde vi ner till syrran och Vilma (som Linus och Skorpan tillbringat sin förmiddag med i Trädgårdsföreningen, vi lämnade ner Skorpan där för att kunna bära säng. Loppisfyndet behövde städas och lite färg bättras på så den stod i källaren och torkade. När vi var klara och kom ner till Vilma, Skorpan och Maria var planen några ärenden på stan. Linus sa gå ni, till mig och syrran, så är jag hemma till barnen. Maria blev tyst och sa sen shit spring innan han ändrar sig typ haha. Det gjorde vi. Linus är snäll han.

Skorpan blev vansinnigt lycklig över sin nya (svingamla) säng. Hon la sig i den och somnade på 2 röda med en Alfonsbok på bröstet. Hon brukar vilja ligga och bläddra i några böcker själv innan hon somnar, hon är så söt när hon somnar pangbom och har boken över ansiktet nästan när man kommer in till henne. Ikväll smög vi in och tittade på henne där hon låg, tittade och suckade, fining när blev hon så stor?! Lätt att drabbas av gudskomplex och vilja skapa en hel tomtearmé av i våra ögon perfekt, underbar, ödmjuk rolig och smart tjej hehe. Just ikväll istället för att skapa tomtearmé så satte sig Linus med ett glas rödvin och lite chips framför tvspel och jag vid symaskinen i köket. Så är upplägget, nån timmes egen-göra-vad-tusan-man-vill-tid och sen typ två timmar av kolla tv tillsammans, mysa och käka en macka. Det är våra kvällar.

 sydde lite örngott till prydnadskuddar till Skorpans säng, såna enkla som man slänger ihop på en kvart. Sängen kostade 400:- i bästa loppisladan, madrassen är ny från IKEA.

Inga kommentarer: