lördag 21 juli 2012

[ANNA] lörda

 Idag tog vi med oss Vilma och Markus(syrran jobbade) ut i skogen för att spana svamp, pilla på skalbaggar och äta lunch i det fria. Linus fotade en herrans massa som vanligt OCH det kan t om dyka upp en film framöver!


 vi har även busat i lekparken, tänk vad kul en hink vatten kan vara, fråga papporna;)



 Skorpans säng har fått sig ett överkast (vanligt vitt Ikea som jag klippt till lite för att det ska passa), det är så kul att sy själv (kuddar/lapptäcke) och Skorpan är så tacksam att göra det till:) Håller i detta nu på med ett lite större syprojekt.

Linus panerade fiskfiléer till middag, tillsammans med remouladsås, färskpotatis och broccoli blev det mmmm, ja ni ser ju själva, jag åt som en hel karl (som vanligt)

En kollega till mig undrade om jag hade följt någon diet för att tappa vikt. Nej. Tror inte på så väldans många såna. Jag tror på motion och hela kostcirkeln mer eller mindre av vissa delar (och i min ingår socker hörni; och absolut inga lightprodukter). Mitt stalltips är ju att äta på vettiga tider och flera måltider/mellanmål under dagen. Säger sig självt att kilona är svåra att bli av med om man äter det största målet sen kväll. Vi har alltid ätit tillsammans hela familjen såvida ingen jobbar, fördelen med att ha småbarn är ju att matintaget blir vettigt om man äter med dom och man får ett jämt flöde under dagen och inga hungerdippar som gör att man trycker in nåt onödigt. Sen Skorpan började äta mat har vi alltid ätit med henne för den pedagogiska lära-sig-äta-aspekten. Således blir det frukost, varm lagad lunch 11:30-12, mellanmål, middag 17:00 för hela familjen. Sista stadiga målet blir då såpass tidigt att man hinner bränna mycket och inte lägger sig i soffan direkt efter kvällsmaten. Sen är ju det största bidraget till kilona jag tappade L E K. En väldigt aktiv vardag med.

2 kommentarer:

banditgrrrl sa...

Det där såg farligt gott ut!!!! Mmm. Ge mig!

Anna sa...

Ja det var verkligen mumma:)