måndag 23 juli 2012

[ANNA] månda

Godkväll på er!

Min dag startade 05:30 så jag är lite trötters så här på kvällskvisten. Dagen på jobbet har gått i ett rasande huj och innan jag visste ordet av var det dags att gå hem! Idag har det verkligen varit lite av varje, ta emot sjukanmälan, läsa mail, räkna, redovisa, kolla bemanning, försöka förutspå väder/när kunderna kommer de två närmsta dagarna. På sommarn spelar vädret roll som tusan, nästan mer än hurvida lön/barnbidrag kommit, iallafall om det som nu varit dåligt länge och sen ska komma en enstaka fin dag. Det ni är en konst, att ha optimal bemanning kontra kundflöde, alltså inte för mycket och inte för lite personal på rätt tidpunkter utan liksom precis vad som behövs. Det kan vara lite av den trixigaste nöten med min tjänst.

Skorpan och Linus har haft en fin dag på tu man hand (Linus är föräldraledig denna vecka, jag nästa). Dom hade varit på biblioteket och lånat en massa kuliga böcker och skivor, när dom gick förbi domkyrkan stod en port öppen och Skorpan ville gå in i kyrkan och titta. På eftermiddagen gick dom med grannen Viktor till lekparken i Trädgårdsföreningen, där mötte även jag upp när jag kom från jobbet. Skorpan tappade dock tålamodet sista tiden i lekparken. Det var så gudförbannat med barn och vuxna överallt, Skorpan blev sur för att allt var upptaget hela tiden. Det var fullt på studsmattan, kö till rutschkanor och fullt i alla gungor, stor skillnad mot lugna dagar vi brukar vara där. Nu har vi släppt sargen på allvar förresten, hua va fort det gick. Nu är Skorpan blöjfri dagtid, även under bilfärder och var vi än går lekpark som ner på stan. Idag kissade hon på toan på bibblan sen på bajamaja i Trädgårdsföreningen,vi får hålla lite i henne så hon inte plumsar i med sin lilla lilla stjärt. Är vi och badar så sitter hon på huk och kissar i en buske. Vi frågar henne nån gång ibland om hon är kissnödig om det gått lång tid sen hon kissa sist, annars säger hon till själv och med marginal (tack gud:). Det ser så kul ut nu när blöjan är borta, rumpan är verkligen obefintlig haha.

Efter kvällsmaten gick vi till den lilla lekparken runt hörnet med kusinen. Bästa Emil och Jessica var i krokarna och ringde för att titta förbi och säga hej:), prata lite bilar, barn och tvserier. Vi tipsa om denna som vi såg igår, mycket vacker, vemodig men finstämd. Ikväll ska vi starta en miniserie som Emil tipsat om! Sen ska vi försöka släcka skapligt jag har en herrans massa öppningar den här veckan på schemat.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hello would you mind sharing which blog platform you're working with? I'm going to start my own
blog soon but I'm having a difficult time making a decision between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I'm looking for
something unique. P.S Apologies for being off-topic but I had to ask!


Take a look at my blog: click here