onsdag 24 februari 2010

[ANNA] Heja Brunsåsen!

Kvällens avsnitt av Landet Brunsås föll helt i min moral och smak(som vanligt). Erik Haags barn var ju för söta. Och jag kan förstå att dom inte fick i sig lever utan att nästakräkasliteimunnen, det får varken jag eller Linus heller. Jag kommer aldrig att tvinga i mitt barn saker jag inte äter själv eller som jag kan förstå är lite "konstiga". Men man ska alltid smaka! Alla uppfostrar sina egna barn efter tycke och värderingar, jag säger INTE att någon annan gör fel. Jag kan däremot säga hur jag/vi tänker(där är vi rörande överens jag och Linus, lite därför just vi skaffar barn tillsammans). Sen säger jag inte att det kommer vara lätt och jag kommer säkert tvivla på min egen förmåga stundtals. Men man kan ha en agenda, och veta vad man tycker känns rätt/fel.
Detta känner jag inför barn och mat:

Hela familjen äter samma mat, inget klemande med en kastrull potatis och en med pasta osv.
Man smakar allt innan man uttalar sig om hurvida det är äckligt eller inte.
Läsk får man på en helgkväll/restaurang/speciella tillfällen. Till vardagsmat dricker man vatten eller mjölk.
Äter man inte mat får man ingen efterrätt/godis.
Frukt är naturens godis och ska alltid finnas hemma.
Alla sitter ner och äter tillsammans i den utsträckning det går. Barn som får äta själva i vardagsrummet framför en film/tv är inte min melodi.
Man sitter still, ner, på sin stol och äter. Det ska inte finnas någon stress runt matsituationen.
Att säga tack för maten och hjälpa till att duka/duka av när man är stor nog för det är inga konstigheter.


Idag tog jag en tur på stan med syrran, hon bjöd på kaffe på Coffeehouse by George. Inom loppet av ett halvår är vi mammor och mostrar båda två. Det var inget vi hade planerat efter och är en sjukt kul slump. Vi har nog knappt fattat det själva haha. Men galet vad kul det ska bli!

5 kommentarer:

Linda sa...

Nuu testar jag att kommentera igen!
Jag kan skriva under helt på hela din lista över barn och mat.... Förutom en sak, matilda äter oftast sin frukost vid TVn... Är emot det egentligen, skulle inte bli sån, men nu är jag sån...men det är lugnast för oss alla. Och då äter hon iaf frukost... Kan inte med att skicka henne på tom mage till dagmamman, gör ont i mamma-hjärtat, och att ta strid varje tidig morgon har jag inte energi till. Nu har vi lugna och harmoniska mysmorgnar... ibland myser vi tillsammans under en filt i soffan och vaknar till, med frukostmys.

Linda sa...

Hoho!!
Det gick!!

Anna sa...

Hurra det funka där är du ju:)
Som sagt jag har många idéer om hur det ska vara, sen hur det blir i praktiken, när mammahjärtat slår hårt, det vet ingen;)

Linda sa...

Hihi.
Ett mamma-hjärta kan värka såå!
Underbart!
Vem sa att jag fått full hp....? inte sagt det till nån direkt.......
bara nyfiken!

Anette sa...

Svar: Nelly.se vet jag har en del...
Kollade nu på deras hemsida; http://www.rulesbymary.com/
Gå in under retail och längst ned finns det lite olika webshopar!