tisdag 9 februari 2010

[ANNA] Förmiddagsbloggning..

12:24 köket:

Sitter och lyssnar på Brunchrapporten med Henrik Torehammar och Sonja Leister. Jag älskar Sonjas tyska brytning, lite åt drottning Silvia hållet. Försiktigt, ödmjukt och vänligt. Hon skulle gärna få följa med mig och t ex läsa upp min handlingslista i mataffären. Idag är dag två på mammaledigheten, inget rastlös än. Pratade med jobbet nyss dock, bestämde lite inför imornkväll. Då är vi bjudna till Kniv&Gaffel av vår chef, ska bli mycket gott och trevligt. Jag är glad att jag fortfarande är medräknad trots att jag "gått hem". Lite trött är jag ska jag erkänna, Linus har gått upp i ottan två dagar i rad och jag har svårt att somna om när han åkt. Bebisen lever rövare i magen och det märks att det är trångt därinne, oftast är jag hungrig också. Jag drömmer mycket om förlossning när bebisen röjer runt. Än så länge inga läskiga drömmar, mer djuriska, att jag kämpar för kung och fosterland och vill "få det gjort".

Dagens irritationsmoment: Östgötatrafiken, har länge varit ett mål för mitt ogillande. Vi har länge haft en av dom dyraste kollektivtrafikerna i Sverige. Jag vet inte hur länge och hur många turer det har varit runt "kontantstoppet" . Först var det vissa klockslag, sen var det helt och hållet, sen delvis ett tag igen. För vi har ju sååå hög brottslighet i Linköping, jag lovar att du kan betala kontant på bussarna i Harlem. Då kom den sk smsbiljetten, funkar väl sådär har jag förstått. Och nu upphör värdekorten att gälla, så om man har ett sådant ska man ta sig till en återförsäljare och lösa in det mot ett sk resekort. Många, däribland jag, vill åka buss helt oförhappandes. Jag vill bara kunna gå på en buss med en tjuga i handen. Nä Östgötatrafikens nya slogan borde vara; Res med oss om du lyckas och har tålamod!
Jag däremot hasar hellre fram höggravid på knäna än stödjer dom.

Uppfriskande att få avreagera sig. Nu ska jag göra lunch och inta den med Oprah!

1 kommentar:

anna sa...

Jag håller med dig. Östgötatrafiken suger pung alltså, vissa dagar har jag inte kommit hem förrän halv nio när jag slutar klockan sex, det är skapligt irriterande och anledningen till inställda tåg och förseningar och skit är (tada!) SNÖN! För den kommer ju inte varje vinter..... Jag var tilloch med så arg att jag VANDALISERADE nere på station i förra veckan. Min vandalisation bestod av att jag tog alla tidtabeller (ja, det var jobbigast för mig eftersom det var en kanske 500 stycken, så det var kanske inte en sån bra idé...) så det blev TOMT överallt och sen slängde jag dem i tåget. Jag tryckte även in tuggade tuggummin i Quickomaterna. Ja ganska barnsligt jag vet. Men det stod mellan detta och att mörda nån, så jag tycker ändå jag valde rätt sätt att avreagera mig.

Kram!