tisdag 2 oktober 2012

[ANNA] tisda

Dålig bloggnärvaro idag stavas lång jobbdag, fast i 16-trafiken, slänga i oss middag och sen iväg på husvisning. Ja huset. Det var nog lite av precis det vi letar efter och i just den prisklassen. Vi pratar böljande eklandskap, bondgårdar och hagar så långt ögat nådde. När vi svängde in på uppfarten till huset (f ö byggt 1792, ja smaka på den) stod höstsolen lågt över kohagen som gränsar till tomten och ett sånt gult varmt solljus som man nästan blir lite lipig av flödade över ägorna. Vi pratar stor fungerande gjutjärnsspis med ugn i köket, en kakelugn i varje rum, "råa" trägolv och 1,20 i takhöjd typ (inget problem i familjen pygmé;). Mäklaren var übertrevlig (eh tror att han genuint var det och iiinte hade nån baktanke, på riktigt) haha nävars han var faktisk rätt kul och inte så hal. Roligast var väl ända när vi insåg att vi bor grannar här hemma i människobyn. För just ja människobyn var det för långt till kan vi enas om. Alltså huset låg verkligen långtbortiskitingenstans och då menar jag utanför radar. Ni vet skylten mellan Mjölby och Linköping; NU hade du kunnat vara i Stockholm bla bla. Vi körde förbi skylten; hade du kört rakt upp hade du varit på månen nu...Det var det det föll platt fall på. Det går bara inte att få ihop ett vardagsliv där man börjar innan 07 och slutar efter 22 och däribland ska susa förbi ett dagis. Däremot är det perfekt för att säga upp sig båda två skaffa höns och getter, frilansfotografera och skriva som jobb hemifrån. Ja när vi inte sitter och väger lite på en pinnstol på farstubron med ett glas rött eller plockar äpplen från ett av dom många äppleträden och sen fyller köket med pajdoft...Men men vad är en bal på slottet....när den är för långt bort. Känns helt okej. Hade varit jobbigare om det hade varit skapligt nära och vi hade förlorat ett budkrig. Vi spanar vidare och vi vet precis vad vi söker!


Denna kom hem idag, visst säsongen är över men vi simhallar så mycket att hon behövde en ny. Hade den funnits i vuxenstorlek hade jag också behövt den... Alltså volangerna nere vi benen...suck. Skorpan blev otroligt glad..ååh ååh min nya fina!! Rusatt [rosett] och knappar!!!


1 kommentar:

LindaB sa...

Spännande med husvisning! Det är ju så kul att leta på hemnet.se och åka på visning! Med förväntan och förhoppning i magen!
Lycka till