måndag 15 oktober 2012

[ANNA] föräldramöte..ja säger då det..

O. M. F. G

[Det är oh my fucking god för er oinvigda]

Så har vi alltså betat av vårat allra första föräldramöte. Snälla grannarna, Viktor&Frida, var barnvakt så vi gick båda två. Skorpan blev så glad att få gå dit, hon har badat och käkat kvällsmacka&yoghurt där och myste runt i morgonrock när vi kom. Åter till mötet. Kändes lite pirrigt tills vi steg in i kapprummet och det första jag ser är ett par rejäla Haglöfs vandringskängor, Fjällrävenpappan är här, det kommer gå bra det här. Mötet hann knappt börja innan Fjällrävenpappan ängsligt undrade om vi alla kunde presentera oss för varandra för det var flera ansikten han inte kände igen..Fröknarna lugnade honom med att det kommer en presentationsrunda..han andades ut och vi kunde fortsätta. Jag fick ju givetvis århundradets jävla hostattacker (jävla dagissjuka Skorpan dragit hem) har haft den här hostan i en vecka nu, så jag fick ursäkta in mig på dagistoan och dricka vatten (så gud vet vilka smittor jag fick av det liksom). När jag kom tillbaka till min plats hade Fjällrävenpappan halat upp en ihopknölad påse med Fishermansfriend till mig, alltså jag säger ju det. Sen, föräldrarepresentant som han är, fick han berätta lite om sitt senaste möte med rektorn. Han sveper bort sitt lockiga burriga hår ur ansiktet (så det istället står rakt upp som en plym) och ser sådär väldigt förstående och pedagogisk ut när han berättar. På sig har han en collegetröja som det står typ Molkoms gymnastikförening 1986 på eller nåt. På riktigt den här mannen har inte ett ont uns i sig han vill bara att barnen ska ha det bra och att vi ska förstå varandra och hjälpas åt. Man kan inte annat än älska mannen även om han får Tomas di Leva att framstå som högljudd och hetsig. Att resten av mötet gick ut på rabiata morsors bitskhet och deras tro alla vill deras barn illa från morgon till kväll och jag&Linus fick bita oss i läppen för att sitta tysta och inte slänga ur oss sjukt roliga ironiserande svar på deras världsproblem av episka omfattningar..det är en annan femma...Kanske kan jag delge ett exempel en annan dag. Jag och Linus ska bara sluta fnissa åt dom och försöka smälta det.

4 kommentarer:

banditgrrrl sa...

Ser med förväntan fram mot exempel!

Lovisa sa...

Haha, jag ser det framför mig. Och du, du MÅSTE berätta, jag skrattar av bara tanken :-)

Anonym sa...

Om man upplever att barnen inte har det bra på dagis/skola så är det så sjukt stressande att jag kan ha lite medkänsla för rabiata mammor. Men de kanske bara var allmänt jobbiga.. såna finns ju också!

Sofia

Anna sa...

Dom här var bara allmänt läskiga. Full förståelse för om man tycker att nåt inte står rätt till (på ett viktigt plan) när det gäller ens barn. Det här låg på nivån; ni tog på mitt barn fel skor (om var för små) en gång "hur tänkte ni då, bryr ni er inte eller va va!!" typ tänk tonfall neggig anklagande 14-årsbrud. Alltså börja gapa på riktigt när ditt barn far illa...det här var trams som gjorde att jag satt och vände och vred tills mötet dragit över så pass att vi reste oss och jag vände mig mot personalen log och tackade för att dom gjorde ett bra jobb (fan stackarna satt totalt dumförklarade och utskällda)innan vi gick.