lördag 9 juli 2011

[ANNA] lite lörda

Efter frukost styrde vi kosan mot parkleken. Vi var först på plats (konstig känsla, vi tittade förvånat på klockan som visade 09:20) amen hallå eller det är ju nästan lunchdags när man har småbarn haha. Efter en halvtimme droppade det in några fler barn, bland annat en trevlig mamma med sin son (halvåret äldre än Skorpan), dom var ifrån något östeuropeiskt land hördes på brytningen. Mamman frågade om Skorpan hade en storebror som heter Jonatan och om namnet kom från Bröderna Lejonhjärta? Hennes pojke heter Ivan (Linus höll inne på frågan om det var efter Ivan den förskräcklige haha). Skorpan for runt i lekparken, pillade tittade och upptäckte med ett stort leende på läpparna. Så fort vi rundar buskarna in till Trädgårdsföreningen ställer hon sig upp i sulkyn och pekar ivrigt och skriker; "där"! Vi kommer nog hänga där en hel del framöver.

Efter nästan två timmars lek och ett kort mellis i skuggan( Skorpan ville absolut inte sitta längre än det tog att svälja en banan). Så styrde vi hem, jag stekte plättar till lunch åt Skorpan. Hon åt..13stycken(!) under slurpande och smaskande ljud. Det är kul att se vilken galen aptit barn får bara av att börja leka ordentligt och springa runt. För att inte tala om hur gott hon sover! När Skorpan tvärslocknat med en mage stor som en basketboll, åt jag och Linus grekisk tomat/fetaost-omelett. Vi var också superhungriga och blev minst lika stinna som Skorpan, jag blev så mätt att jag inte orkade fikabröd till kaffet (vasa´ru sa ru??). Först blev jag orolig att jag kanske var sjuk eller nåt haha, men sen tryckte jag allt i mig en liten giffel. Nu är vi helt utslagna i soffan, åh tänk om man bara fick sova, en lita gubbakvart bara. Men jag törs inte somnar jag sover jag tills Skorpan vaknar och det vet man ju aldrig när det är. Jag har massor att göra, måste fiffa och välja kläder. Linus och jag ska på 30-års fest i Björsäter ikväll. Skorpan ska vara hos sin kusin. Himla smidigt det där, vi är väldigt tacksamma. Hur lyxigt är det inte med barnvakt som inte behövs instrueras alls, som har barn själva som är nästan lika gammalt. Galet bra!



 Linus föräldrar har åkrar nästan inpå knuten det är så vacker! Där böljar blåklint&vallmo så jag plockade en rejäl bukett. Älskar vallmo, dom har samma sommarröda färg som våra pinnstolar i köket.





Inga kommentarer: