torsdag 21 juli 2011

[ANNA] hallå där kött & blåbär!

Sorry för undermålig uppdatering på bloggen vi har varit på resande fot mest hela dan. Nu sitter vi i soffan och bara andas ut. Helt möra i kropp och fötter av att ha trampat kullersten hela dagen men  njuter av den fina dagens minnen. Vi har gjort vår obligatoriska Vadstenautflykt med Emil & Jessica. Varje år i mitten på juli gör vi en heldag i Vadstena med detta finfina par. Inrutat som fan men trevligt som ännu mer! Vi börjar alltid med loppisladan utanför Vadstena, fortsätter med 50-tals loppisen i hamnen, en tur på stan, en titt i körka, en promenad genom slottet och utefter vattnet och totalt svulleri på Gamla Kondis. Förrförra sommaren var Skorpan med i magen, förra sommaren ammades hon i hamnparken och rullades sovandes i vagn, i år sprang hon runt som det lilla busfrö hon är över allt och ingenstans. Skorpan älskar Emil & Jessica, jag förstår henne dom är så fina med henne. Inte att förglömma att hon inte vågar visa sin sursida heller (nä ve och fasa om nån skulle se att man inte är den dära lilla prinsessan man utger sig för att vara alltid). När Skorpan satte sig utanför kondiset och var tvärsur( jag försökte plocka upp henne och hon slingrade sig som en ål) då kom Emil plockade henne i bara farten, Skorpan blev tvärtyst och följde glatt med.

Vi har haft supertur med vädret, bara några få regndroppar och en behaglig gå på stan-temperatur. Fikan på Gamla Kondis var mycket avslappnande i vår värld (som småbarnsföräldrar) vi satt länge och njöt av påtår till och med (!) och lyssnade på Emil & Jessica som berättade om sin bilsemester i Provence ( näää vi var iiinget avundsjuka). Skorpan då? Jo hela kondisets bakgård är gruslagd och Skorpan ääälskar grus (gnejs och småsten) hon kan sitta och bara plocka med det i evigheter.

Köpte vi nåt då? Nä. Inge alls, förutom fika. Vi hitta inget, jo eller jag hitta en liten kökssoffa på loppis som jag sitter och drömmer om i detta nu. När jag tänker efter så hitta Emil några små skatter på loppisen också. Vi är dock rika av en fin dag! Imorn lutar det också åt en fin dagsutflykt, fast med Vilma, Markus&syrran, fint som snus!










Inga kommentarer: