fredag 22 juli 2011

[ANNA] dagens utflykt..

Hej på er!

Idag har vi varit mer borta än hemma. Efter lunch begav vi oss mot Kolmården och Tropicariet med Vilma+familj i släptåg. Ja eller dom kom dit först så vi var väl släptåget. Själva djurparken får vänta på sig till nästa sommar när Skorpan är lite större, orkar lite mer och har mer behållning. Jag är glad att fallet var så med tanke på att det var ungefär 200 grader i Kolmården, huh hade aldrig pallat att dra runt hela parken. Tropicariet var en succé hos Skorpan, hon tyckte det var jättekul. Vi blev förvarnade innan vi gick in att gömma frukt och nappar för annars skulle miniaporna som är går lösa sno det för oss. Tur att vi lydde, vi blev ändå fullkomligt attackerade direkt vi gick innanför dörrarna. Aporna var inte dummare än att dom kände igen barnvagnar och visste att det brukar finnas gott i dom. Stackars Skorpan blev aningens skrämd när 5 (!) apor hoppade på vagnen (sprang över henne) och började genomsöka vagnen. Två av dom blev vi inte av med, dom satte sig i korgen under sulkyn och vägrade lämna den. Jag försökte peta lite försiktigt (blev biten av den lilla jäveln, gick som tur var inte hål). Tillslut åkte hårdhandskarna på och aporna av. Sulkyn skulle vi dock lämnat i bilen insåg vi snart, fasen va trångt det var och Skorpan ville ju gå själv.Vilma gillar inte fisk, varken i munnen eller i synfältet. Förutom det så var det en supertrevlig utflykt. Vi såg t om en orm i gräset vi parkeringen (hoppas inte den var från Tropicariet), mycket valuta för pengarna ni! Vi gav utsugar-Kolmårdsstyrelsen en smäll på käften ( för fi faen va allt är dyrt där!)  och gav vår parkeringsbiljett till en pappa som stod vi en parkeringsautomat när vi skulle åka (för att förhindra att familjen behövde ta sms-lån för att parkera) han sken upp som en sol. Vi åkte därifrån och sken som solar, göra gott är fint.

Väl hemma packade vi bara om och åt snabbt för att sedan åka till Sturefors och ta ett dopp. Imorron väntar storhandling och plocka fram/prismärka det vi ska sälja på loppis. Semester = slappa näe va?!

 Skorpan slocknade som ett ljus när vi satte henne i bilen påväg till Kolmården (hon somnar allt som oftast när vi åker bil, skönt). Vi passade på att ta en föräldrarast. Det är ju = kaffe och lugn&ro. Till kaffe äter man Riesen om man är gammal.

Mer bilder imorron gott folk! Nu ska vi kolla film (Limitless) tips från grannen Viktor ( och den klarade poänggränsen, 7.0, på IMDB så vi ser den!)

2 kommentarer:

Maria sa...

Åh dit måste vi med! Vi gick aldrig in när vi var på Kålmården...Jag älskar aporna!

Anna sa...

Jaaa det måste ni, det är superspännande!!