tisdag 29 mars 2011

[ANNA] Ljuva välbehövliga sovmorgon.

Linus och jag vaknade 08:20, underbart, vi smög upp i tron om att Skorpan fortfarande sov. Det gjorde hon inte, hon satt och lekte med två nappar i spjälsängen. Den fina morgonen fortsatte med en ännu finare frukost, jordgubbar och vaniljyoghurt. Skorpan fick yoghurt och macka, nu fasar vi bort bebiskäket. Barn varken är eller gör som man tror( det är ju ingen nyhet). Det är dags för Skorpan att äta mer och mer av våran mat, det vi tror att hon aaabsoluut ska äta, det äter hon inte. Men saker som thaigryta(med kokosmjölk och lite "sting" i) det var jättegott, precis som en sydfransk fiskgryta med saffran&fänkål. Märkligt det där. Skorpan får testa allt, har man inte smakat kan man inte tycka det är äckligt, golden regel.

Jaha dagens åtaganden då? Lunch på Stadsmissionen följt av brudklänningsprovande med syster i eftermiddag. Krasse ska planteras i krukor (älskar krasse det är så fint). I förmiddags rensades det lite i Skorpans hyllor, diverse bebispryttlar som nappflaska, barnvagnsmobiler, amningspump osv sorteras ner i källaren.

Dagens hate to say I told you so; Svinisvaccinet. Ännu mer övertygad om att man ska ifrågasätta såväl staten som enskild person än någonsin. Jag var gravid när den dära mer eller mindre tvångsvaccinationen drog igång. Jag vägrade trots barnmorskans tjat varje besök. I samråd med Linus hade vi beslutat att jag skulle låta bli. Linus fick inte låta bli för sitt jobb. En ny neurosedyn-skandal anas sa jag, ja jag ska alltid överdriva. Meeen alldeles fel hade jag ju inte för helt ofarligt var det ju verkligen inte. Aldrig att jag vaccinerar varken mig eller mitt barn med något som det inte finns statistik på att det är ofarligt och utan biverkningar. Dessutom hade vi ju redan haft svinis, jag lyckades få det när jag var med jobbet i Barcelona och sen smitta Linus. Ingen fara med oss, influensa är inte farligt, gud folk ska alltid hypa upp allt till panik. Folk vill ha panik. Såvida man inte tillhör en riskgrupp och har en allmänt kass hälsa sedan innan. Vi var sängliggandes i en vecka riktigt sjuka båda två, nog det sjukaste vi varit. MEN det var aldrig någon livsfara med varken oss eller ofödda Skorpan. Jag säger INTE att man gjort fel som vaccinerat sig eller sitt barn, det har man ju gjort för att man velat göra sitt bästa utifrån vad man själv tror. Att min åsikt och val är en annan, det är ju mig förbehållet. Inte sant.


Nummer 2 man blir inte sjuk av att gå ut utan mössa när det är kallt men den tar vi en annan dag haha;)

5 kommentarer:

Maria sa...

Måste få säga emot dig liite om det där med mössan bara, men bara lite:) och då tänker jag på barn som jan få öroninflammation om de inte har mössa när det är kallt..annars hålet jag med dig lite om det där med vaccination, jag gjorde det men det var inget lätt beslut och jag vet fortfarande inte om jag gjorde rätt men Elton verkar ju må bra och jag likaså..
Men jag hade ju aldrig förlåtit mig själv om man drabbades av kraftiga biverkningar som skulle påverka min plutt..

Anna sa...

Fast man får ju inte öroninflammation för att det är kallt utan av virus eller bakterier(precis som i princip alla andra sjukdomar det är inte kyla utan basilusker), däremot barn som HAR öronproblem och känsliga öron mår ju extra finfint av att vara varma och goa om huvudet. Sen är ju mössa otroligt bra att ha för att inte frysa om huvudet, för ibland kan det ju göra ont i öronen när det blåser kallt, men man är ju inte sjuk i öronen för det. Sjuk av kyla..myt;) Något som old people fortfarande har som stöttesten:)
"En akut öroninflammation orsakas av virus eller bakterier och ger en infektion i mellanörat där det bildas var" källa 1177.se

linus sa...

men anna det vet du väl att man blir sjuk om man har för lite kläder på sig, att man får kramp om man badar efter man ätit, att kroppsvärmen försvinner upp genom huvudet och att man får mask i magen av att äta snö?

Maria sa...

Jag erkänner mig besegrad, pinsamt då jag själv är i vården, men jag trodde faktiskt på det där med öroninflammation, just för att det är inflammation och inte infektion. Måste kolla upp detta noggrannare tror jag:)

Maria sa...

Läste precis på 1177 (älskar den sidan! Väldigt användbar i min utbildning) men kan de bestämma sig! De skriver inflammation ena gången och infektion andra gången, jag tror jag ska ta upp det med mina föreläsare..hmm mysko..