tisdag 8 mars 2011

[ANNA] Kvällsupdate.

Sådär ja en stund på Nettans och jag känner mig renare och fräschare i lilla fejset än någonsin. Porer rengjorda, ögonbryn vaxade/plockade och färgade och insmord i lyxiga franska cremer, UNDERBART!

I skrivandets stund nattar Linus Skorpan inne i hennes rum. Vi har ju som bekant en fröken som INTE gillar att gå och lägga sig på kvällen. Vissa kvällar går det fort, men över lag kan det ta sin stund. Vi har haft samma läggningsrutiner sen hon var 5 månader, gröt i köket, sagostund, nedvarvning och sedan nattning i spjälsängen. Sedan hon var 7 månader i spjälsängen i eget rum. Klart det börjar kännas tradigt att hon inte vill somna vissa kvällar, men när hon väl somnar så sover hon (så när som nån nappinpetning). Nattmål slutade vi med för länge sen i och med att hon inte ville bli ammad längre. Skam den som ger sig men vi tror absolut inte på genvägar och  "att ge med sig" så vi kämpar väl på tills vi tappar allt vårat hår haha. Jaja snart kommer väl Linus ut och gör mig sällskap med en kopp te i soffan, kvällens Dox, Women are heroes känns riktigt intressant!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant det där med nattningsrutiner. Alma som nu är 4 månader äter som en tok, gärna varannan timme, varje natt...hehe, hennes mamma sover gott med barnet i armhålan men kanske skulle sova ännu bättre utan alla dessa uppvak! NU ska det sovas i egen säng, och i skrivande stund har flickebarnet sovit där i 2 1/2 timme(!) & jag (samt mina ljuver) sitter typ & väntar på att hon ska vakna! Experterna säger visst att de ska somna själva i egen säng, men vi börjar med att lägga henne sovande.. man måste ju orka?! För att hålla lilla magen mättare har vi börjat introdusera gröt, vi tragglar på & hoppas på det bästa! Hur gick ni till väga?/Sofia

Anna sa...

Sofia!
Hahaha vi är ju kanske inte dom bästa att ge tips eftersom vårat ungskrälle inte somnar;) Nävars Skorpan vägrade ta bröstet vid 4,5 månaders ålder, jag hade tänkt amma henne till 6 månader, men se det ville inte fröken. Vid 4 månaders ålder började vi med "smakisar" och Skorpan älskade det och åt med god aptit, då blev det gröt till kvällsmat. Hon har alltid sovit i egen säng, först var det en vagga. Ett tips i början när du ammar henne för kvällen, är att amma henne i ett nedsläckt rum, en liten lampa bara, i hennes säng under täcket har du lagt en vetekudde som du värmt micron. Detta för att hon ska komma ner från famnen i en varm trygg säng och inte vakna till för mycket. Detta är ju till en början, sen ska det ju fasas mot att inte somna av att äta sig till sömns(därför är vi motståndare till välling för efter amningen ska man ju inte lära sig att ligga ner och äta), där kommer ju också tydliga rutiner in, såsom samma klockslag varje kväll, en saga eller samma vaggvisa. Nu är ju inte jag nån Anna Wahlgren men det är sådant som funkat hemma hos oss:)

Anonym sa...

tack för tipsen, vetekudden var ju ett smart drag... ska nog micras redan till aftonen! 02.30 inatt gav jag upp att lägga tillbaka henne efter det evinnerliga ätandet, då hurrade vi för 8 timmar i egen säng ändå och fick mysa ihop resterande timmar... halleluja!