tisdag 8 mars 2011

[ANNA] Funderingerar på föräldrarasten.

Sitter med fötterna på soffbordet och njuter av vårsolen som skiner in genom vardagsrumsfönstret. Jag har inte suttit här länge minsann, satte mig precis, hoppas jag får ett par minuter innan Skorpan vaknar från sin förmiddagslur. Linus är och spelar squash med Viktor, fint att han kom iväg och gör något för sig själv. Linus dammade och dammsög efter frukosten, jag städade badrummet nyss innan jag satte mig nu. Vid lunchen på jobbet igår sa min förnuftiga kollega, - "folk pratar om att curla barn, fan vet hur många kvinnor som curlar sina män!"  Sant så sant. När kvinnor i omgivningen klagar över bördan dom har på sina axlar, hur dom gör allt i hemmet och dessutom arbetar hela dagarna, dubbelarbetar alltså, kan jag faktiskt inte annat än dra en djup suck. Alltså allvarligt. När jag hör anledningar som "han är inte så mycket för det dära med hushållsarbete" eller " nä alltså så är det bara, det har alltid varit så, sen vi träffades". S K Y L L  E R  S J Ä L V A. Jag kan inte överhuvudtaget förstå varför. Det är en sak om man nu av någon anledning valt att den ena gör allt och kommit överens om det, då förutsätter jag ju nästan att den parten inte har ett yrkesarbete den uträttar hela dagarna utan är s.k hemmafru/man. Då har ju den parten inget att gnälla över för då är det ju en överenskommelse.

Att vi delar rakt av på hushållssysslor här hemma är faktiskt inget jag någonsin funderat så särskilt mycket över. Jag är uppvuxen i ett jämställt i hem, jag har sett mina föräldrar dela hushållssysslorna, så det är min verklighet. Jag hade aldrig attraherats av en man med andra åsikter och sedan valt att leva med denne. Skorpan ska inte växa upp och bli någons dubbelarbetande hushållerska, då har vi misslyckats fatalt. Meningen är att hon ser hur det funkar här hemma och sedan är det hennes verklighet. Självfallet detsamma om vi en dag får ett syskon, kanske en son.

Nä nu spelar radion Le Tigre(älskar P3), vilken pepp nu ska jag höja volymen, rasten är slut!

Och ni internationella kvinnodagen, äh skitsamma, ALLA dagar är ALLAS!

4 kommentarer:

Angelica sa...

Jag vet att du inte har facebook, men om du hade haft det så hade du förstått när jag skriver "GILLA" detta inlägg ;)

Bra skrivet helt enkelt!
(även om jag själv är lite i dubbelmoral där, då jag arbetar som städare och ser "skiten" på annat sätt än min karl... men det har ju inte med hans kön att göra utan hans syn på skitigt hem. haha)

Anna sa...

Angelica!
Hihi måste skaffa gillaknapp till blogg ju! Tack:) Ja haha men du är ju yrkesskadad!

Linus Forsberg sa...

jag curlar ju dig med matlagningen hö hö hö

frugan sa...

Linus:
äh lägg av;)