söndag 24 november 2013

sönda

Vi bjöds en god natts sömn, Skorpan kom och tassade in till oss vid 07:45, Grynet vaknade först vid 8:30. Med en rejäl frukost i magen och solsken utanför fönstret lockade Vidingsjö. Vi messade familjen på andra sidan gatan, Henestål/Andersson och undrade om dom ville haka på. Snabba svar, dom var på!

 Malin och Mattias ser ut som hällristningsgubbar / Linus ger sig på det egyptiska ögat.
barnen är fullständigt fantasilösa i jämförelse;)

 Bebisar och proportioner. Herregud. Om man sträcker upp armarna över huvudet och dom inte ens möts. Inte undra på att Neurosedynskandalen inte uppdagades på direkten, hur fan ser man att en bebis armar är korta?!

 En tur ner på stan för att hämta ett rekommenderat brev på Lucullus. När vi kom till torget var det en pysselstuga där, Skorpan blev jätteglad och hoppade snabbt upp på en höbal för att göra julkort.

 Om ni undrar över Skorpans gapande mun så är clownen hon tittar på anledningen. Herregud är det det man får när man bokar en clown en söndagseftermiddag. Karln i paljettkavaj jonglerade (läs kastade okontrollerat) brinnande stavar omkring sig bland barnvagnar och barn. Oj hoppsan ojoj ups hörde man från clownen, vi tog ett kliv bakåt..


Skorpan har tillbringat mycket tid på sitt rum den här helgen med sin nyfunna underhållning. En usb-sticka med Beyonce, Shakira och Icona Pop i en liten miniradio som hon själv manövrerar. Hon spelar riktigt högt och gapar med på hittepåengelska. Som förälder välkomnar jag den nya musiksmaken jag är verkligen inget fan av barnskivor. Jag genomlider dom snällt men fan man får ju härdsmälta i hjärnan av Gullan Bornemark-skiten när man själv har hört det i 33 år. Efter lunch idag försvann hon in på sitt rum, Linus och jag hade inte ätit klart, två minuter tog det så satte vi maten i halsen. På med Shakira på högsta volym. Sänk Skorpan, Skorpan sänk! Skoooorpan sääänk för fan! Jaja det tog alltså bara 3,5 år innan Linus gapade det första gången haha. Liten försmak på livet med tonåring alltså. Lite hormoner och mens på det hörni. Hoppas åtminstone ett av barnen blir arg och engagerad som sin moder i tonåren. Jag har ju en hel låda med pins, märken, tröjor. Vet hur man bäst undviker polisen, affischerar elskåp så det sitter som berget, hempysslar stora banderoller och sitter på en guldgruva av ramsor och slagord. Kom igen, ena barnet i allafall!

Förutom lite fotografering av barnen i hemriggad studio med pappa Fotograf så har jag hunnit trä om den här gamla barnvagnsleksaken till Grynet. Visade sig svårare än man kunde tro eftersom hålen från 70-talet var helt sneda och vinda.

Ett smakprov från hemstudion kommer lite senare ikväll! Eftersom jag var borta och slarvade* i fredagskväll (rökte två cigg visst här tar man sig friheter, helt ärlig är ho mä´t också, fick ett infall kommer inte hända igen...på ett tag så säger vi) så missade vi ju premiären av På Spåret så det ska vi se ikväll.

* Slarva är ett annat uttryck för att vara ute och svira och kommer från en numera pensionerad jobbarkompis till mig. Hon hade dom bästa uttrycken. Ett annat för samma företeelse är att vara ute och rassla. Vet inte vilket jag gillar bäst. Båda är ju klockrena.

Inga kommentarer: