lördag 2 november 2013

lörda

Den här dagen har varit all about mat. Linus kokade ihop en fenomenal linssoppa som man toppar med lite persiljesalsa till lunch. På eftermiddagen bakade jag grahamsbullar. Till middag blev det kasslergratäng och nu står en portergryta på spisen och puttrar. Vi är ju kända för att äta mest hela tiden men lugn folk, portergrytan är morgondagens middag. Köttet ska puttra i två timmar och man kan med fördel göra det dagen innan då, i en småbarnfamilj är det ju sällan man kan lägga två timmar på matlagning;) Grytan var med i ICAs matkasse när vi testade det en vända och receptet var en keeper.

På väg hem från stan och jästinköp i eftermiddags fick Skorpan ett sånt där treåringsinfall, hon skulle prova att öppna dörrar för att se vilka som var låsta. Helt plötsligt försvann hobbiten. Hon skulle känna på dörren till fiket Duxe, det var bara det att när hon tog tag i dörrhandtaget så skulle ett par inifrån fiket gå ut. Dörren öppnades inåt. Så när dom öppnade dörren rycktes Skorpan med in och landade framför deras fötter. Helt galet kul tyckte jag och Linus som nästan kissade på oss. Skorpan var rätt förnärmad. Du ser lite skärrad ut Skorpan säger jag. Tro fan det säger Linus hon blev ju nyss indragen i Linköpings dyraste kaffeaffär! En sån där storstilad överrasknings entré har jag inte sett på säkert 13 år. Senaste gången var när jag och några tjejkompisar skulle gå på Basement (det heter/hette det va, källaren brevid Filmstaden?) En av kompisarna kom före oss i kön och lite annat löst folk hamnade emellan oss - vi ses i baren sen brudar!  sa min vän och tog ett kliv nerför källartrappen lite full i sina högklackade stövlar. Hon bara försvann med ett jävla buller och brak ner i mörkret, ett steg sen rullade hon resten. Sen är ju personen i fråga typ odödlig och saknar känsel* så vi var inte så oroliga. hon borstade av sig och konstaterade att hon var först till baren.


* En annan favorit från samma kvinna; fullsatt strand i Varamon. Fy fan va skönt att vara här! Kastar sig ner i sin brassestol så den fälls ihop med henne i och faller baklänges. Hon ligger som nånslags människodubbelmacka med huvudet mellan fötterna och kan inte komma loss. Vi andra skäms ihjäl och låtsas inte känna henne.


familjen retrovagn

Inga kommentarer: