torsdag 10 januari 2013

[ANNA] torsda

Imorse var en såndär morron som man bara prisar det faktum av ett körkort och två bilar i hushållet. Fy fan va kallt, halt och ogästvänligt det var! Tänk då att növla på barnet en massa kläder svintidigt och cykla/dra vagn/åka buss till dagis med påsar och väskor över armen. Jag beundrar dom som pallar och måste. Varje sånhär skitvädermorron tänker jag alltid hur lyxigt det är att bara ta på Skorpan en kofta, sätta henne i en varm bil, slänga väskor i bagagen och köra fram till dagisdörren. En vardaglig lyx väl värd sitt namn.

Linus och jag slutade samtidigt idag (han skulle dock prova ut arbetskläder på väg hem från jobbet och ser f ö ut som dr Linus Forsberg på jobbet numera hihi) så vi enades om att den som "hinner" först till förskolan får hämta henne. Det gjorde jag. Precis när jag kom var det mellisdags och Skorpan ville så gärna stanna, så det gjorde vi, i en timme. Skorpan satt med 4-5åringarna vilket är absolut mer min kopp te än bebisbordets snor/hosta upp lite slemmjölk över bordet/kleta smör överallt. Vi pratade om mjölktänder och tatoeringar. Skorpan berättade att hennes mamma och pappa har tatoeringar och hennes kompis Viktor (grannen) har massor. Precis när vi pratade om det så dök Linus upp i dörren, han hade sett att min bil stod utanför dagis fortfarande och ville göra oss sällskap. Skorpan blev väldigt glad över att bli hämtad av oss båda. Det första Linus fick göra var att visa tatueringen för barnen.

Efter middagen gick jag en tur på stan. Total besvikelse. Inte en enda butik hade fått in vårnyheter. Det vara bara gammal unken rea så långt ögat nådde.

Ikväll missar vi inte premiären av Allt faller på 4:an!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ha-ha ! På Klädstället finns det vårnytt förutom all REA. Hela "nya" delen är FYLLD med vårnytt !!!!!!! Kram, Karin

Anna sa...

Ödeshög tar täten:)!
kram!