söndag 6 januari 2013

[ANNA] sönda

 jepp det är två barn på bilden....


När Skorpan och jag satt och åt frukost imorse trillade en spontan simhallsinbjudan in. Trettio minuter senare stod vi på gatan redo att gå. För er som inte har barn så är den tidsramen typ omöjlig. Äta färdigt, tandborstning, kissning, packning, matsäck och vinterkläder för både mor & dotter. Vi hade skitkul i simhallen. Skorpan bjöd på duschunderhållning genom att böja sig fram och dra isär skinkorna och fisa. Vad hon får allt ifrån? Ehrm..ingen aaning. Efter två timmars aktivt simhallsbad är man som en kokt spagetti. Snällaste Markus sprang hem i förväg och hade lunch klar när jag syrran kom hem med barnen. Sjukt lyxigt för mig och Skorpan att sätta oss vid dukat bord två dagar i rad, himla fint med lite sällskap också då Linus jobbar 8-18 hela helgen. Efter maten försvann barnen in på Vilmas rum sen var det tyst...sånt känns ju alltid mycket skumt. När vi väl smög och kikade satt Skorpan och pusslade och Vilma raddade upp Duplodjur.

barnen slet ner alla sängkläder i Maria&Markus säng och hoppade tills dom knappt kunde andas. Hur man nu pallar det efter simhall? Maria var tvungen att ta reda på om det är sådär vansinnigt kul att hoppa i sängen, det var det. 

På eftermiddagen tog Skorpan och jag bilen till Blomsterlandet för att piffa fönstren lite efter julblommorna. Dagens bästa var ju att i kassan visade det sig vara 50% rabatt på alla gröna växter, thanx! Skorpan såg en kvinna i burka (svart med nät i det lilla ögonhålet) i blomaffären och hoppade en halvmeter i kundvagnen. Nej hon blev inte rädd, bara helt uppspelt och gapade maaaama tanten gömmer sig, tanten gömmer sig men jag ser henne!! Det var vi och tre kunder till så det var ingen som missade den. Jag nickade och hälsade lite förläget på mannen och den slöjklädda kvinnan som tog det hela med ro. Jaha då har vi officiellt kommit till barnet är numera en loose cannon som varsomhelst säger för ärliga saker och närsomhelst kommer börja berätta pinsamheter om mig och Linus för dagispersonalen osv..Prepare to be ashamed!

Imornbitti börjar vardagen igen. Samtliga familjemedlemmar går till respektive jobb. Svintidigt.

1 kommentar:

Karin sa...

Haha.. alltid lika roligt att läsa din blogg..

Tycker det var värre med fisen i simhallen än kommentaren om burkan =)
Barn är ju bara för härliga =)