torsdag 3 juli 2014

torsdag i bilder


måste köpa en fyr, MÅSTE!






hur många döingar i regnkläder med fiskekrok i magen under presenningarna (för att inte tala om inne i båtskjulen)? miiinst en!

Linus tycker äldre små hamnar är lite creepy. När jag tänkte efter varför jag tycker dom är så vackra och mysiga så kom jag på att det är nog en mysryskänsla egentligen. För själv i mörkret på kvällen skulle jag nog skita ner mig. Fast då kan jag låsa dörren till min lilla fyr eller mitt båthus som jag har som sommarstuga (i mina drömmars värld) och så kan jag titta ut i mörkret från fönstret när regnet piskar mot rutorna och det helt plötsligt dyker upp en fiskargubbe i regnhatt. Uuuh det kan vara DEN läskigaste skräckfilmen om jag regisserade den, galen fiskargubbe med krok, regn och gamla små fiskebåstar från 60-talet. Läskigt men magpirr läskigt men..ni ser hårfin gräns! 

jag älskar små båthamnar med vågbrytare, kan stå länge och bara se vågorna kasta sig mot stenmuren så det fräser om vattnet och man får små pustar av skvätt i ansiktet. Allra bäst är dåligt väder när vattnet är alldeles krångligt som Skorpan skulle sagt. Grynet gillar samma som sin mor så vi stod länge och bara andades in, hon pekade då och då mot vågorna med sin knubbiga lilla hand och sa viskande förtjust däääh, äh däh? Nån dag Grynet ska mamma köpa en fyr (finns såna på Blocket va?) så ska vi ha gula regnkappor och det ska regna och fräsa vågskum hela tiden och så ska VI skrämma skiten ur alla på natten..hehe. Grynet är ju en given Tjorven men jag måste nog införskaffa en Båtsman för mina nerver..

det här är kameran som Linus blev alldeles sprallig av, 3 guldpengar, jag tycker den är estetiskt tilltalande och ska fråga om jag får ha den som en accessoar till en av mina vintageklänningar;)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bloggnamnet, I like !!! Kram, Karin

anna sa...

Tack Karin!!

erika sa...

Åh, visst är den där klänningen från Monki Anna? Köpte den, använde en gång, nu för kort :( Längtar tills jag kommer i den igen, SÅ himla fin!

Tips på läsning ang. äldre små hamnar & läskiga saker - John Ajvide Lindqvists Människohamn (& ljudboken Tjärven), förstår lite Linus obehag ;)

Anna sa...

Ewika!
Amen precis ju, från Monki! Men det är "bara" en kjol med en svart topp till. Visste inte att det fanns klänning, va flott! Älskar att mönstret heter China nåt som i porslin man känner sig som en tekopp;)
Tack för tipsen måste kollas <3
kram!