tisdag 15 juli 2014

tisda

 Skorpan grejar Facebook efter frukost;)  älskar såna skapa från grunden-pyssel så kul att se hur barnet uppfattar och ser ett ansikte!

 dagens konstverk blev ett porträtt med en ram runt

 En tur över gatan till bageriet, vi köpte bröd och Skorpan fick välja en kaka, jag behövde inte ens fundera ett varsitt jordgubbswienerbröd (jag och Linus älskar dom och har köpt dom på Lysings i Ödeshög förut). När vi ska iväg får Skorpan ta balanscykeln om hon vill cykla men det har hänt nåt stort för Skorpan det senaste dygnet. Hon har cyklat på en riktigt cykel utan stödhjul! Det var det som var Blocketköpet i urskogen igår, en gul barncykel en i princip oanvänd ny Crescent för 300:-!! Vi köpte ju en för nån månad sen och kände att det blir bra, vi tar fram den i vår men nä den känns för stor vi tror inte benen kommer växa så pass att hon reder ut den om knappt till nästa höst. Båda cyklarna har tillsammans gått på knappa 700:- totalt och dom kommer ju garanterat användas till Grynet sen så bättre blir det inte. Balanscykeln har varit obetalbar i förberedandet för att lära sig cykla. Skorpan har sammanlagt på två dagar lagt en timme totalt på att öva och idag släppte Linus taget om sadeln och hon cyklade säkert 20 meter själv, det visste ju inte hon;) Det är ju inte läge att ropa pappa håller inte! När hon gått av visade jag henne att jag filmat med mobilen och Skorpan glädjeropade när hon insåg att jag cyklar SJÄLV!! Jag erkänner jag grinade lite för jag blev så stolt och hon kändes så stor. Nu är det övande kvar, övande och cykelvett. Nu kommer hon inte att få cykla i "trafik" och inte själv med en vuxen cyklandes brevid sig heller det är hon för liten för det tar vi i vår, nu övar vi och tränar på en återvändsgata och uppfarten. Heja Skorpan!!

jajemän gottetarmen ska ha sitt, ser ju ut som det är smör (riktigt så illa är det inte;) det är citronsorbet

 en sväng på stan i förmiddags, blev helt kär i den här gamla IKEA-brickan i plåt för 15:-  i en secondhandbutik, Skorpan ska få ha den när hon saftkalasar i trädgården.

 jag har några gamla böcker som jag är på jakt efter till barnen, det här var en sån och idag sprang jag på den för 15:-. hurra! Nej det är inte LSD men det ser ut som det haha. Jag har hittat en fin blus till Skorpan secondhand och jag har en vision om gula knappar på den!

 Grynet blev krasslig i natt och vi är lite småslitna hela familjen så dagen har varit stillsam, här läser dom boken jag köpte ute på trappen

 Resten av eftermiddagen blev pyssel, jag passade på att stryka när Skorpan lekte med sin lera hon höll på i en timme. Sen cyklade jag iväg med henne till en pysselaffär och hon fick välja lite saker. En "storabarnensax" att ha på sitt rum, hon har haft en sån trubbig innan, ett eget lim och ett kartonghus att dekorera var några av sakerna hon köpte.

 nja Grynet är inte i toppform, i eftermiddags sov hon i min famn i gungstolen


Efter kvällsmaten rev jag ut hela linneskåpet, vek och sorterade bort lakan. Hittade barnens första morgonrock, både Skorpan och Grynet har haft den, så liten strl 68.

Inga kommentarer: