måndag 14 juli 2014

mer månda

 efter frukost, Skorpan klippte klippdockor och Grynet var nyfiken

 ut i skogen, Grynet frossade i blåbär, Linus överraskade mig med ett smultronstrå

Grynet fick spana nästan hela tiden från sin vagn, jäklar va mygg (vi andra som kunde myggstiftade oss). Jätteglad att jag lite här och där hittat tillbehör till vagnen som passar. Parasoll, myggnät och regnskydd. Det är ju lite trixigt när man väljer att ha retrovagn för såna tillbehör finns sällan med när man köper dom och standard passar ju inte. Tack och lov passar alltihop till sittvagnen vi ska byta till. 


det blev ett stort durkslag fyllt till 3/4 iallafall. Räcker till två stora pajer, Skorpan och jag bakade på eftermiddagen. Vilken skillnad det blir med färska blåbär mot frysta köpta!

Skorpan och jag susade runt i lilla bilen i eftermiddags, bara vi två. Mysigt att vara "själva" en stund. Skorpan åkte i bara trosor och ville ha stereon på högsta, mitt i eftermiddagens värsta regnskur. Skitmysigt att åka runt i regnet.

 Grynet och jag på väg till Ica för att köpa vaniljsås. Linus och Skorpan var på Blocketäventyr. Ni vet när det verkar vara precis utanför Tallboda och visade sig vara 1 mil utanför Östra Harg typ.

Fick det här nervösa mms:et av Linus. Spana skogen uuuuh. Sett filmerna Wrong Turn?  Asså gjört inte man kan inte sova då men så var känslan iallafall. Dom kom fram det var flugor som fan, en snubbe satt och hängde i en pickuptruck och rökte, bara pungråttorna på tork på verandan som fattades. Linus har fortfarande gåshud haha. Utanför Östra Harg, kom ihåg ét åk bara dagtid och be att inte bilen havererar. Just ja, mobilen har knappt täckning där..

 Plockade den här härliga buketten i åkerkanten idag, kvällsfrossa i blåbärspaj. Det blir mer plock, ska koka sylt också. Jag måste nästan, Skorpan är blåbärssylttokig så så får det bli!



Sommarbilder... Skorpan solhattkeps är en favorit så himla smidigt banden där bak som man kan knyta runt hästsvansen så sitter den på plats bättre. Dock har den två år på nacken så nästa sommar är den nog för liten..buhu.




Inga kommentarer: