lördag 19 juli 2014

lörda

I förmiddags hämtade vårat ressällskap upp oss. Viktor&Frida. För ett par veckor sen var dom på en loppistur och fastande särskilt på ett ställe där det fanns många vintagekameror och tänkte direkt på Linus. Så idag gjorde vi slag i saken, packade matsäck och begav oss längs 35:an. 


 första stopp, googla googla var är vi var ska vi?!

 jag blev väldigt förtjust i såväl solstolen (som ser ut som Krakel Spektakels karamellstånd) och den här tavlan!

 hitta mystiska spel och en massa annat bröte och skatter

 asså tavla så kitschig, märk väl att den har riktiga blommor framför alplandskapet

 Frida gjorde ett dunder&brak fynd för en hundring, jag hejjade på henne är det nåt vi peppar är det gamla stegpallar och AWAB-pallen i synnerhet

 små torg där tiden stått stilla, Skorpan har sin nyinköpta knallgula åka-och-bada väska i handen

 stanna på en liten grusväg för lunch


 en svensk grusväg i solsken, undrar vart den leder?

 att köpa en pall tidigt på turen är ju skitsmart när man vill vila sen! det var ganska varmt så Skorpan kastade kläderna 



 stanna för kaffe&glass, Skorpan&Viktor köpte Calippo, dom var skitkalla men det löste Skorpan genom att sätta den mellan brädorna i bordet, Viktor tyckte det var briljant (svårt att hålla sig för skratt när dom åt)



 sen såg vi en loppis-skylt som pekade rakt upp i urskogen, Frida och jag körde bilen bakom Viktor&Linus när deras ena fälg kom rullandes i grusdammet hahaha, Frida öppnade bildörren och fångade den..

 ...komma fram till en lada som innehades av ett mycket märkligt par som stod och väntade på oss när vi kom(?) kändes lite kusligt. Tanten var dansk eller förståndshandikappad och hade två tänder (som Grynet då). Linus gjorde ännu ett mkt bra kamerafynd för en hundralapp. Mest obetalbart? Skorpans ansiktsuttryck när danska(?) tanten pratade med henne. 

 komma hem och bara hinna parkera innan Skorpan satte sig på sadeln.

packa upp fynd, skrinet och spegeln har Skorpan köpt själv och hon är så glad för dem!

 jag då? Tokigt glad för att jag hittade två till av mina favoritkrukor (exakt likadana som den jag har tidigare av Signe Persson Melin) och en liten Uppsala Ekeby-kruka betalade en guldpeng styck för dem:) den lilla krukan fann sin plats på radion i köket direkt, ovanför radion är en annan samling på väg att ta form..ni ska få se snart!


 och dom här två barntallrikarna i porslin i perfekt skick som Grynet och Skorpan ska få, två guldpengar/st

Förutom en solig dag med två fina vänner så flertalet fynd. En härlig-näst-sista(buhu)-semesterdag! I bloggandets stund sitter Linus och putsar för fullt på sina fynd och vi har en wejäl tonårsfyllafest i grannvillan. OMG grabbstackarn i huset som har ff verkar ha tappat kontrollen lite och det väller in kids från höger och vänster. Varenda 16-åring i stan är här snart. Jag lackade ur för en timme sen och körde iväg en hög och full pundartant i 50-årsåldern som försökte tränga sig in på festen. När kidsen inte fick iväg henne kavlade morsan upp ärmarna och röt i. Linus? Han visste inte om han skulle skämmas eller skratta. Eller..eller så blev han rädd för sin ilskna fru vars mammainstinkter för kidsen väcktes. Pundarskatan? Hon vinglade iväg arg som ett bi längs gatan. Ja du hörde va jag sa eller ska du sova i häktet ikväll?! Var det nån mer som skulle bråka? Nä jag tänkte väl det.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Nästa gång ni åker till Sri Lanka hojta så får ni fika! Var ni hos emma med ? Kram på er från fd greboiterna

Anna sa...

Fan va feint:) Hos Emma stod fräsiga solstolen:)