onsdag 19 mars 2014

onsda o lite tjuvstart...

Nä hon fyller ju inte förrän imorron....


...men när hon igår pratade om hur pirrigt det skulle bli att bli väckt på morgonen med sång o paket så snörpte det i föräldrahjärtat, vi hade ju tänkt fira henne på eftermiddagen när jag kom hem. Jag börjar ju skittidigt imorn och stressa igenom firandet ville vi inte. Så vi överraskade från ingenstans imorse istället. Tacka Grynet (thank you EVER so much) för att hon alltid väcker oss före Skorpan så vi kunde smyga oss på storasyster. Smyga och smyga, vi fick för tusan sjunga ja-må-du-leva två gånger innan hon satte sig upp och kisande försökte få bort håret ur ansiktet för att se vad som hände. 


jag är innerligt tacksam att mina föräldrar sparat så mycket leksaker, för det är som med allt det nya det är inte lika fint. Ja där är ju smaken som baken men JAG tycker inte dom nya Micki, Brio leksakerna är lika fina. Dom känns så själlösa och ofta är det i en annan färgskala än det gamla och så plastigt högblanka. Precis så är det med dockskåpen, dom nya är plastiga och känns som designervillor. För att inte tala om hur mycket ett dockskåp samt interiör kostar (OMG). Suck det luktar precis som när jag lekte med det som liten, det luktar så där tryggt lite som gamla böcker (det är nog papperstapeterna). Och som hon lekt Skorpan, oj hon har lekt hela dagen med det. Hon fick tre andra paket också, vi är fast övertygade om att några paket är sunt. Man fokuserar på sakerna och "hinner" leka med dom. Barn behöver inte dränkas i prylar, några få saker med mycket kärlek bakom, det räcker och är vår melodi. 

sen fick vi avbryta lekandet för en stund, tandläkarbesök! Skorpan ville ha lockar i håret på sin "födelsedag"

vi piffade våra tassar med ett vårigt Essie-lack så där knalligt orangerött.



Skorpan och jag hoppade in i bilen och susade iväg, hell yeah det regnade som fan då tog vi bilen!
Grynet stannade hemma och lekte med Linus, på bilderna ser hon inte så sjuk ut, min lilla knubbsäl. Verkligheten är desto värre, usch inget bättre idag. Har hon feber imorn också så tar Linus henne en sväng till dr Anders. Det är förmodligen bara en förkylning men hon är ju inte så gammal så då tar vi det säkra före osäkra.

 Skorpans (och min) tandläkare!

 i väntrummet...

och på plats! Inga konstigheter så rena fina tänder (tro fan tandborstning är en dygd här hemma) först borstar hon sen vi. Skorpan pratade med sköterskan och tandläkaren, berättade stolt om sitt dockskåp och att mamma halkat i trappen och har ett superstort blåmärke på stjärten. Undersökningsrummen är små hos vår tandläkare (en sekelskiftesvåning som är en labyrint av minirum med kakelugnar och märkliga prång) så jag fick inte riktigt plats att stå brevid Skropan och hon sa att det inte behövdes. Hon gapade stort, sköterskan blåste och putsade sen gurglade hon och spottade jag försökte kika från dörröppningen. Du är väldigt stor och modig du med rena tänder sa tandläkaren och klappade Skorpan på huvudet innan han gick, rätt mallig Skorpan sen:)

 lekparksvädret idag? polarvindar i sidled och regn..


betydligt somrigare är tejshörten jag köpte till Grynet!

Skorpan somnade galet peppad på sin födelsedag imorn, hon ska till förskolan där har dom en firartradition. Födelsedagsbarnet får ha en hatt som ser ut som en tårta och man är universums mittpunkt typ. Det är stort för nån som är 4 år.

2 kommentarer:

Lovisa sa...

Först: SJUKT snygg regnjacka du har! Lätt snyggaste jag sett!

2: Den här doktor Anders alltså. Vad ska stan göra när han går i pension? :-)

3: Första bilden på Skorpan - HUR GULLIG?

4: Vi kör samma taktik med våra kids, NÅGRA paket. Från oss. Mormor och farmor....not so much den linjen. Men man kan inte kontrollera hela världen...

Anna sa...

Tack Lovisa:) Lindex! Amen eller hur o gammal är han gubben:/ Jag älskar nyvakna tussiga barn, det bästa:)