torsdag 13 mars 2014

Det här är jag!


DET HÄR ÄR JAG

Inspirerad av Lovisa!
Jag heter Anna. Om jag hade blivit en kille skulle jag hetat Alexander.
Jag blev 34 år den 1:a februari.
Jag träffade min man på Helgon.net & Platens.
Linus var tillsammans med en tjejbekant till mig innan men jag hade aldrig träffat honom. Hon gjorde slut med honom ett år innan han och jag träffades. Ändå är hon ilsk än idag (buhu snyt dig).
Det var många turer där vårsommaren 2004 fram och tillbaka fråga våra kompisar, vi visste väl själva knappt från vecka till vecka. Linus behövde sin manliga frihet och jag behövde nån som kunde bestämma sig. Så där jag bestämde mig för nej så bestämde han sig för ja haha, men så var vi ju ämnade för varandra förutbestämt kändes det som så så fick det bli! 
Jag läste Humanistisk linje på gymnasiet med målet inställt på tolk eller journalist, fick ett sommarjobb när jag var 17 år, resten vet ni. Jag har alltså jobbat på ICA Maxi halva mitt liv.
Vad gör jag på ICA Maxi? Arbetsledare i kassalinjen samt redovisning av alla pengar och papper en stormarknads kassalinje producerar.
Jag har bott i Linköping i hela mitt liv.
Jag har lätt att stå emot chips men är svag för fika.
Som bloggnamnet antyder så bodde vi där när bloggen startade. I samma trappuppgång bodde även våra vänner i två av de andra lägenheterna, så till en början bloggade vi alla på samma adress som ni kan se om ni läser de första inläggen, det var min idé. Sen flyttade några av vännerna och jag var den mest aktiva sen blev det min & Linus blogg. Fast på senare tiden blev det mest jag som skrev. Linus har ju en fotoblogg och Instagram så han håller fanan där.
Har funderat i 3 tre månader på att byta bloggnamn (men inte bloggadress isf) VAD SKA DEN HETA?
När folk beskriver mig brukar de säga rolig, social och full av energi.
Innan jag träffade Linus hade jag skrivit en kravspec på vad min framtida make behövde ha för utseende och egenskaper.
På listan stod bland annat: smal, spela i band och ha en tjurig uppsyn, vara intellektuell, estetiskt lagd och rolig. Vi säger bingo va;) 
Varken Skorpan eller Grynet är tillverkade av slump. Det låg (höhö) ganska minutiös planering bakom. Skorpan på första försöket och Grynet på andra.
Linus har namngivit de båda barnen.
Jag är ganska kontrollfreak från början men helt otroligt nog (för att vara kvinna) så släppte jag helt förstanamnen till Linus, kom på nåt bra sa jag. Nä jag hade nog inte räknat med Skorpan;) När jag sen kände hur fan toppar vi Skorpan så kläcker han ur sig Grynet. Mellannamnen är det jag som satt på egen hand dock.
Många skulle säkert bli förvånade över hur mycket här hemma som jag "släpper" för att vara kvinna. Vill man ha det perfekt får man göra allt själv det vill jag inte. Sjukt osexigt när den ena parten bestämmer ALLT och skäller på den andra när den gör "fel". Vem dog och gjorde dej till platschef typ? 
Jag är allergisk mot nötter, pollen och pälsdjur. När jag är gravid tål jag allt mycket bättre, dock inte katter. Katter är fördjävliga, sänker mig totalt inom 30 minuter. Jag var övertygad om att Skorpan skulle bli allergisk och närsynt (Linus, tjofaderittan ledsyn) men nä flickebarnet har inte visat nåt tecken på nån allergi överhuvudtaget och hon ser som en hök så vi hoppas på ingen annan utveckling.
Jag är 159cm lång.
Jag får energi av att gå i skogen och vara med min familj. Linus är fenomenal på att varva ner mig och en väldigt god lyssnare.
Min syster som är fem år yngre är väldigt olik mig till sättet, jag är eldigare och högljuddare;) men inte helt olik mig till utseendet.
Jag är lite för bra på att säga ja, nej det är lugnt osv sen äter jag Losec lite sådär ibland.
Det värsta jag vet är orättvisor och klagande enegergitjuvar.
Jag skrattar som högst åt fru Eriksson, folk "på" Blocket och min man.
Men brukar även skratta åt mig själv.
I februari har jag bloggat här i 5 år.
Hur trilla DU in här och varför fortsatte du läsa?

6 kommentarer:

Fru E sa...

Hahahahaaaaa Anna, jag skrattar också åt mig själv, Er båda och min man.... Skrattar lite smått åt annat men inte lika högt och ljudligt! Kul att någon uppskattar min humor.... Hoppas allt ä bra med Er?? Syskonbilden var ju bara så gosig när de sussa i sängen! Hjärtat slår lite extra när ens fina vill mysa med varandra! Här i Slaka ä allt bra skulle bara önska några timmar till på dygnet! Känns som man far runt som en virvelvind... Kram till Er

Lovisa sa...

Haha, väldigt kul att läsa! Gillar folk som tar det här med barnproducerande seriöst. planering är A och O! :-)

Yvvi sa...

Rolig start på den här bloggen! Jag minns inte riktigt hur jag hamnade här men tror att det var via någon kommentar i Lovisas blogg. Är kvar för att jag tycker att du skriver roligt, för att du beskriver familjelivet så bra med hög igenkänningsfaktor och för att ni delar med er av väldigt fina bilder! En riktig "feelgood-blogg"!

Åå det är så kul att läsa såna hära inlägg. Blir nästan lite sugen på att börja blogga själv igen...

Kram

Anonym sa...

Jag minns inte hur jag kom in på Din blogg, säkert någon kollega som rekommenderade, men jag vet varför jag fortsatte "Du är ju så rolig"!
/Ingegärd

Anonym sa...

..... och klok/Ingegärd igen

Anna sa...

Tack snälla rara för era kommentarer!