fredag 11 maj 2012

[ANNA] Kolmården

Nu har två föräldrar sjunkit ihop i soffan. OH MY GOD! Kolmården tar fan knäcken på en vill jag lova. Jag hade inte bangat på en powernap i en skrinda som Skorpan.

Vi anlände till en Kolmårdsparkering 09:58 i förmiddags efter en hel natts oavbruten sömn (inte så pjåkig start ni!). På parkeringen fanns endast 30-talet bilar, fiiint. Fem minuter efter oss rullade Erikssons in, vi köpte biljetter och Olle frågade Linus om han bytt till sommardäck på vår bil. Det småregnade lite till och från första timmen men det var varmt i luften och inget som störde nämnvärt. Skönt nog var det uppehåll sen resten av dagen, perfekt molnigt Kolmårdsväder, det är ju skitjobbigt om det är varmt och gassande sol. Barnens favoriter var sälarna/sälshowen och minibondgården och klappa getter. En lite killing käkade så pass på min ena tofs att 15 cm hann åka ner i halsen och när jag drog tillbaka det så hade jag en rejäl klick tuggat getmaginnehåll i håret, mmm skönt att gå runt med resten av dagen. Efter "savannen" så lade sig Skorpan på rygg i skrindan och lade händerna för ansiktet och klockade ut. Hon sov tills det var dags att parkera skrindan igen. Hon missade dock bara sista 40 minutrarna. Lagom ljumna satte vi oss i bilen efter 6 timmars djurparksskoj. Vi har haft en superdag! Båda barnen var på strålande humör, nyfikna och peppade.

Dagens bästa: extremt lite folk, inga köer nånstans, superfräscha toaletter.

Dagens modigaste: höjdrädda Anna som satte sig i linbanan och höll käften.

Dagens hetsigaste: Jag i bilen hem, jag blir som en kanadagås i trafiken. Spottar, fräser och svär. Rusningstrafik på E4:an hem, folk klämde sig in i omkörningsfilen så bakomvarande bil fick bromsa. Nyllen körde svinlångsamt i omkörningsfilen även kallat fastlane där råder fri fart alá autobahn i min värld capisce;) Alltså man bara kör och man är ingens problem, känner man att man blir det dvs kör för långsamt då rätar man in sig i höger körfält igen, omgående. En fortkörningsböter på fru Forsberg är ingen omöjlighet en vacker dag. Fru Forsberg kommer då få en utskällning av herrn i hushållet.

Bilder är att vänta!

3 kommentarer:

Fru E.... sa...

Åhhh vilken dag, vilka kort och mycket skoj!!! Olles mun gick i ett om getter, skorpan, elefanter, sälar och pirater!!! Stackars björnen i toppen hade glömt han... Vi skrattar åt Skorpan som var mer fascinerad av Cribbes skräp i munnen än björnen i toppen! Sen toapappret det tyckte ju Olle var konstigt att jag gjorde så! Kanon dag nu ska jag sätta mig i soffan med ett glas rött!!! Ses på söndag! Massa kramar från familjen Eriksson

Linda J sa...

Vilken härlig dag!

Anna sa...

Linda J!
Det var det sannerligen:) Va kul med möhippa va fin du var;)