torsdag 19 december 2013

torsda

Nämen en vända ännu en vända prylar i förmiddags, idag stora otympliga taklampor och köksprylar. Nu finns ingen taklampa i vardagsrum/sovrum, gardiner är nerplockade, i köket finns endast fyra av allt (bestick tallrikar). Vi har nåt punkten man letar febrilt efter något och inser att det ligger i nya hemmet. Jag har scoutat skrivbord till Skorpan under kvällen, hennes nya rum ska bli för större barn har vi ju tänkt, både inredningsmässigt och tapetmässigt. Imorn delar vi nog upp oss när vi ska införskaffa några huspryttlar, jag och Grynet tar Tornby, Linus och Skorpan butiker i stan och Beijer.


 Efter lunchen (innan Linus åkte iväg för dag två av kvällspass innan efterlängtad leeedighet) pysslade han och Skorpan i hennes nya klistermärkesbok. Skorpan lyssnade storögt när Linus läste texter om renässans och medeltid när dom tidsenliga kläderna skulle klistras in. Härligt med barn som ser saker ur ett helt annat perspektiv, maffiga kråskragar var självklara huvudbonader för henne.



När Linus åkt till jobbet gick vi till lekparken, vi var ensamma där i gråvädret, usch miserabla skitnovemberväder i december typ. Kl 15:00 var det mörkt ute, Skorpan och jag började gäspa, Grynet sov i vagnen. Fan vad trött man blir av mörkret. Trött som tusan var vad jag var i natt när Grynet ville äta. Linus väckte mig (han värmer ersättningen, jag byter blöja, alla vet vad dom ska göra haha) när han kom tillbaka med den varma nappflaskan snarkade jag och Grynet ikapp. Båda hade somnat om som klubbade sälar och där stod Linus i morgonrock med nappflaskan och undrade vafan han gjorde uppe. Grynet äter en gång varje natt, Skorpan var  fem månader när hon slutade med det. Hon slutade i och med att hon inte ville bli ammad längre (runt fem månader, vi gick över till barnmat) då började hon äta gröt till kvällsmat och då var det slut med nattamålen. Hoppas Grynet hakar på samma tåg!

Skorpan 5 månader

2 kommentarer:

Yvvi sa...

Åh, Lykke (och jag) älskar de där pysselböckerna, de finns ju i så många olika varianter/motiv. Jag brukar inte få hjälpa henne dock så sist hon fick en så köpte jag mig en egen också! Skitkul ju!

Lycka till med flytt och allt nu!

God Jul / Yvvi

Anna sa...

Eller hur Yvvi:) Jag ska banne mej unna mig en egen jag med:)Vi får hjälpa till lite dock för Skorpan tycker klistermärkena är lite trixiga att ta bort utan att dom går sönder. Jag tycker dom är kuliga, till ett bra pris och plus för att det inte BARA är prinsessor och lullull utan att tjejer kan vara annat också!
TACK snälla! God Jul!!