tisdag 3 december 2013

tisda

Dagen har gått åt till packande, en vända till tippen, Mio och Em-besök. Vi flyttar ju inte förrän i månadsskiftet men med två småbarn kan man inte börja nog så tidigt!






När vi var som mest uppe i packandet ringde Skorpans förskola. Det var inte en av fröknarna utan en kvinna från "poolen". Hon hade något oerhört ledsamt att berätta, en av Skorpans förskolekompisars (något yngre än henne) pappa hade hastigt och "oväntat" avlidit i sömnen igår natt. Ett litet barn har förlorat sin ena förälder, en pappa som är glad, hejjig och skämtsam. Som jag senast igår morse pratade lite snabbt med på förskolans parkering. Jag kan knappt skriva det utan att börja grina det är så tragiskt. Jag måste säga att Linköpings kommuns krisplan var över förväntan. Personal satte omgående igång med att kontakta alla förskolebarnens föräldrar och man berättade precis vad som hänt och svarade på eventuella frågor så gott man kunde. Över resten av eftermiddagen/kvällen ligger det ett mörkt tungt täcke.

Så ikväll känns ju vardagsproblemen jävligt triviala. Skorpan har dragit på sig nån skitjobbig hostbacill så både igårkväll och ikväll har hon hostat så hon kräkts. Mmm lite av min favorit. Not. Men det är ju mitt barn så det är bara att bita ihop och torka. Stackarn. Idag hann jag nästan fånga det i en hink, kvittar ju eftersom det var nästan. Igårkväll satt vi uppgivna i soffan med typ 5 påsar kräkstvätt, ingen egen tvättmaskin och upptaget i tvättstugan. Nästa tvättid på lördag. Då har väl kräkset gått iväg av sig självt. Jag satte en lapp på tvättstugedörren, småbarnsfamilj i akut tvättbehov och mitt mobilnummer. När jag var på stan i eftermiddags ringde tanten som hade tvättiden och sa att hon var färdig och jag fick gärna tvätta. Det finns en gud. Så ikväll när tvättmaskinerna gick för fullt i källaren hände det igen, men då kunde vi raffsa ihop det bara och hinner tvätta det ikväll. F L Y T T A  E G E N  T V Ä T T M A S K I N!!Såna här saker är ju fortfarande inte kul men då behöver man ju inte slänga halva inredningen för att man inte kan tvätta det på en vecka.

Men som sagt triviala skitproblem i jämförelse.

2 kommentarer:

LindaB sa...

Hampus har sån hosta också, sen några veckor tillbaka!! Nåt som går här nu... Han hostar till han kräks på kvällarna. Dock går han själv in på toan och fäller upp locket och kräks. Så! Färdig! Säger han efteråt. Lilla kraken!!
Vad jag tänkte tipsa om är hostmedicinen teracough ( tror bestämt den heter så) med honungssmak. Om han får den innan han lägger sig så hostar han knappt alls! Tips!

Anna sa...

Hej Linda:)
Apoteket öppnar om 45 jag knallar bort då, tack för tipset! Alltså stackars krakar, hosta till man kräks det är ju fan inte värdigt! Skorpan hostar inget alls dagtid, så fort hon somnat så börjar det direkt sen vaknar stackarn av att hon kräks, schysst uppvaknande. Va "duktig" han är då Hampus, klara sig själv liksom!