söndag 29 december 2013

sönda

Vi gick upp med Linus när hans klocka ringde imorse (07:30, vansinne att en småbarnsfamilj vaknar av väckarklocka så dags!) så vi fick se honom nåt den här helgen. När han åkt bäddade jag rent i sängar, klädde barn och diskade frukostdisk sen pep mobilen att Blocketkunden var på väg. Skorpan nu kommer hon tjejen som ska köpa pallen snart!  -Då ska jag gömma mig (?!) svarar Skorpan och försvinner in på sitt rum. Kommer ut omgående jag måste hinna bajsa innan hon kommer ropar Skorpan och far förbi in på toaletten. Ropar färdig innan hon typ satt sig ner och försvinner lika fort igen måååste gömma mig!

Skorpan gömde sig och pallen blev såld för 150 riksdaler (många bäckar små!). Förmiddagen spenderade vi med att packa. Grynet sov och jag fick experthjälp av Skorpan. Jag ställde fram och Skorpan sprang iväg med det till en stor kasse. Vi packade konserver/ skafferivaror vi inte kommer använda, jag vände ryggen till sen hade Skorpan packat lite frukt, lök och potatis också. Aja vill man ha det perfekt får man göra det själv och det vill jag inte. Det är lite Pippi Långstrump över den här flytten och jag kommer säkert skratta över vart jag hittar prylarna OM jag hittar dom. Skorpan har tittat lite på Pippi idag (inte det tecknade skräpet utan the real deal från typ 1968) hon skrattar högt inifrån vardagsrummet när Pippi åker skridskor på två skurborstar. När hon skulle somna testade hon även att ligga med huvudet i fotändan en sväng men kom fram till att det inte var så skönt.

En cykeltur med kusinen efter lunch och lite lekparkslek. När vi kom hem mötte vi grannen Anders i trappen han sa att till Skorpan att hon gärna fick titta in om nån timme. Skorpan som älskar att vara hos honom och Michaela blev eld och lågor. Åt snabbt sin middag, tog med ett spel under armen, på med tofflorna och ropade hejdå! sen öppnade hon ytterdörren och försvann ner en våning. Grynet somnade och världen låg för den här stressade småbarnsmammans fötter. Jag for fram som en tornado i lägenheten. Jag sjukt effektiv när det finns att göra men mitt stora problem är att jag börjar med allt samtidigt. Jag ser nåt som måste göras börjar med det, ser nästa grej och tänker herregud måste fixa släpper det jag börjat med. Allt blir gjort, snabbt men kaoset under tiden ska vi inte prata om. Grynet vaknade efter 1,5 timme och vi gick för att hämta hem Skorpan. Jag blev erbjuden kaffe och hembakade pepparkakor, tackade ja på stående fot. Vuxet sällskap i en ombonad lägenhet den här helgen JA TACK! Grannarna är så trevliga så vi blev kvar en timme. Sen var det ju verkligen läggdags för Skorpan. En toning av håret senare ligger jag halvdöd i soffan. Imorn nya tag. Imorn startar veckan med dagen D i slutet. Snart vaknar vi i nya huset. Nu pirrar det i magtrakten. Allt slit och den långa väntan och så pang så är det dax!

 efter frukost lekte Skorpan med sitt låtsas akvarium som hon fick i julklapp och sen byggde hon med stjärnorna

 sen spelade vi lite

och jävlar i min låda vad hon packade (hmm mölade ner) men men som sagt packat blev det och det var ju det som var grejen!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Det kommer att bli så bra Anna ! Efter ett tag kommer ni att skratta åt den här vansinniga tiden ni är i just nu ! Vet jag, nyss flyttat......kram, Karin

Anna sa...

Tack Karin! Jag tar det från nån som vet;)
kram!