fredag 22 augusti 2014

freda



Vi åkte en sväng till skogen innan jag började jobba. Grynet fick sitt första fårmöte. Får var ju lite som hundar, vansinnigt spännande och Grynet gapade stort och försökte pussa/äta upp ett får. När hon märkte hur mjuka dom var lutade hon sitt huvud mot ett får och blundade, gullunge! Man kan ju tyckte att man skulle bli rädd om man är så liten som hon är och fåren är närgångna och bräker i högan sky.






Vi upptäckte att ett får hade en lång taggtråd som satt fasttrasslad i pälsen. Jag var ganska säker på att fåren tillhörde ett gruppboende så vi gick bort dit och sa till. Dom var väldigt tacksamma och Skorpan tittade storögt på när fåret befriades. En av de förståndshandikappade var med och han var väldigt högljudd och hade inte så mycket språk (det syntes tydligt att personen var utvecklingsstörd) Skorpan tittade lite fundersamt men sa inget. I bilen hem sen så frågade jag Skorpan om hon undrade över personens beteende. Näää, han var väl yr i huvudet bara! Så kan det va;) Jag förklarade varför en del personer är utvecklingsstörda, att det kan vara medfött, ske vid förlossning eller av att man skadar sitt huvud osv. Vi har kommit till den punkten att man vill förklara grundligt.
 Att jobba på gruppboendet i skogen som har får, höns, grisar har alltid varit lite av en dröm för mig. Det är dock en väldigt eftertraktad arbetsplats så helt lätt att få en heltidstjänst ens med utbildning (och det har ju inte jag, många års erfarenhet, men ingen utbildning) är nog inte.

Inga kommentarer: